directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 02:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El PSC confia que el rebuig al tripartit sigui un revulsiu i mobilitzi el seu electorat

Carrega contra ERC i ICV subratllant que les 'condicions actuals' dels socis impedeixen la reedició del pacte

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'executiva del PSC ha reconegut aquest dilluns que esperen que les declaracions de José Montilla renegant del tripartit i avançant que no el reeditaria encara que les tres forces del Govern sumessin suposin un revulsiu per als mals resultats que preveuen les enquestes i els ajudin a mobilitzar l'electorat. Així, el PSC ha exigit a Artur Mas que prengui exemple de Montilla i digui públicament amb qui pensa pactar després del 28-N. A més, els socialistes han aprofitat per carregar contra els seus actuals socis de Govern, ja que la número quatre de la llista per Barcelona, Laia Bonet, ha remarcat que les 'condicions actuals' dels socis del tripartit impedeixen la reedició del pacte.
tripartit, Montilla, Carod, Saura
Comparteix
   


Etiquetes
'Plena sintonia', 'gran optimisme' i 'entusiasme'. D'aquesta manera ha descrit aquest dilluns una de les cares noves de la llista del PSC, Laia Bonet, la manera com s'ha rebut dins de la Comissió Executiva del PSC l'anunci del president de la Generalitat i candidat socialista, José Montilla, de no reeditar el tripartit després de les eleccions del 28 de novembre. Segons Bonet, ha estat un suport sense fissures, sense cap discrepància en les diferents intervencions que hi ha hagut.

De fet, els socialistes catalans veuen en aquest anunci un canvi d'escenari a poques setmanes de les eleccions i, de fet, asseguren que les enquestes que hi ha hagut fins ara s'han realitzat amb un escenari polític que ara ha canviat, i confien que això suposi un revulsiu que els permeti remuntar uns sondejos que els són adversos. 'Avui el partit comença', ha dit Bonet, que ha assegurat que s'obre una nova partida després de la fitxa que ha mogut Montilla.

Bonet ha defensat que Montilla va 'parlar clar' en l'acte d'aquest diumenge al Liceu i creu que 'ara toca' que ho faci Mas. En aquest sentit, ha instat el líder de CiU a que 'parli exactament amb la mateixa claredat'. 'Volem saber si vol la independència o no, que deixi de jugar a especular i que digui si pactarà amb aquells que proposen un referèndum per la independència', ha demanat, i 'que digui si renuncia a pactar amb el PP, com ha dit Montilla'.

Els socialistes han reiterat la seva oferta a CiU que Mas i Montilla celebrin dos debats cara a cara, un en català per Catalunya i un en castellà per a tot l'Estat, a més d'un debat a sis. De fet, Bonet ha contraposat les 'ambigüitats' de Mas a la 'garantia' de Montilla. 'El president fa el que diu i diu el que pensa', ha dit, 'la seva credibilitat no necessita passar pel notari'. A més, ha afegit que Montilla 'no es jugarà el futur de Catalunya als daus', en referència a la condició d'ERC de fer un referèndum sobre la independència per pactar amb ells. Bonet ha alertat que Mas 'coqueteja i flirteja amb la independència'.

Les 'condicions actuals' impedeixen un nou tripartit

Bonet ha insistit, com ja ha fet Montilla, que les 'condicions actuals', a diferència del 2003 i el 2006 i bàsicament la del referèndum que proposa ERC, impedeixen la reedició del tripartit, ja que els socialistes 'no renunciaran als seus principis'. La també secretària del Govern ha evitat en tot moment valorar la possibilitat que els republicans poguessin fer caure aquesta condició en una hipotètica negociació per formar govern després de les eleccions. En aquest sentit, ha deixat clar que és ERC qui ha de valorar aquesta possibilitat.

Des del 2003, ha recordat, el PSC ha governat amb independentistes però per tirar endavant un projecte que 'no era independentista'. Al mateix temps, Bonet ha reiterat 'l'orgull' per la feina feta pel tripartit i ha negat que l'anunci fet per Montilla suposi el reconeixement d'un fracàs dels últims set anys. 'Rotundament no', ha deixat clar.

Tal com ha fet Montilla, Bonet també ha descartat un possible pacte amb CiU, ja que creu que no es dóna una situació d'excepcionalitat al país.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 d'octubre de 2010, 00.04 h

Diu una vella teoria anarquista "tot polític pertanyent a una força dirigent d'esquerra, des del moment que ocupa un càrrec de certa rellevància, experimenta un permanent desplaçament cap a la dreta pel que fa a costums, gustos, diversions, preferències, amistats, vestimenta, formes de lluir-se, etc. Aquest canvi d'actitud sol incrementar de forma directament proporcional a la importància i categoria del lloc al qual ha estat promocionat ".

Com a exemple evident d'aquesta tendència, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El vaixell espanyol naufragaria si no fos per l’aportació catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.