directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 15:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El PPC pactarà amb CiU per 'frenar el nacionalisme', tal com han fet a Euskadi

Sánchez-Camacho condiciona el suport a Mas a la defensa del bilingüisme a les escoles i institucions

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El PP vol pactar amb CiU per 'frenar el nacionalisme' del proper Govern català. Aquesta és la intenció d'Alícia Sánchez-Camacho, que ha assegurat que estan disposats a pactar amb Mas però no a qualsevol preu. En concret, pel PP català és irrenunciable el foment del bilingüisme i el doble orgull de ser català i espanyol, els mateixos principis que manté el PP a Euskadi en el seu pacte amb el PSE. Des de Lleida la cap de llista Dolors López també ha defensat que si la seva formació és clau per formar el pròxim govern de la Generalitat treballarà per 'aturar la deriva independentista de CiU', ja que, considera, 'vol convertir les escoles catalanes en escoles d'adoctrinament nacionalista'. En aquest sentit, el PP apostarà per una educació que 'respecti' el bilingüisme i el dret dels pares a escollir l'escolarització dels seus fills.
alícia sánchez camacho, círculo ecuestre
Comparteix
   


Etiquetes
López ha explicat les propostes del seu partit en matèria d'educació i ha fet especial menció al 34% de fracàs escolar entre els lleidatans. 'No ens podem permetre que un de tres lleidatans fracassi en els estudis', ha lamentat López. La candidata popular ha promès també la construcció d'un institut al barri de Cappont. López també ha lamentat que Catalunya sigui el territori que 'menys destina a llibres de text' i que sigui 'l'única comunitat que fa pagar als pares els ordinadors escolars'. Ha assegurat que el seu partit vol un model educatiu de 'qualitat i llibertat' i en els qual els pares puguin escollir el centre i la llengua en la que volen escolaritzar els seus fills.

Entre altres promeses, López ha citat l'augment de les línies del concert educatiu i la gratuïtat dels llibres de text i dels ordinadors escolars, a més de la construcció d'un institut al barri de Cappont, llargament reivindicat.

Sánchez-Camacho: 'Cal frenar el nacionalisme'

En una visita al fòrum Primera Plana que organitza el Periódico, la candidata popular Alícia Sánchez-Camacho també ha defensat un pacte amb CiU 'per responsabilitat', i ha assegurat que tornarien a pactar amb els convergents com ja van fer durant els governs de Pujol. Per la popular, el seu partit té uns 'principis irrenunciables' que giren al voltant de la defensa del bilingüisme i el doble orgull de ser català i espanyol.

Per Sánchez-Camacho 'Catalunya no només necessita un nou Govern, sinó també una reorientació de les polítiques que es realitzen'. En aquest sentit, l'objectiu del PP és 'frenar el nacionalisme com ja vam fer a Galícia i a Euskadi'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
19 de novembre de 2010, 01.03 h

Si volguessin fer això que diuen, no ens dirien res ara i pactarien amb ciu d'amagat.
Si ens avisen és per què volen tancar-se la porta a cap pacte amb ciu, posant
condicions tan dures que ciu no pot acceptar sense perdre tots els vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ivan fletxa Avinyó
16 de novembre de 2010, 13.54 h

#7 No, l'ecs-votant vota CIU, ja ho vaig demostrar fa unes setmanes, simplement és dels que creuen que la Generalitat només pot ser de CIU i que qualsevol cosa val per trincar-la, incloent pactar amb el PP si cal. No dubto, de totes formes, que tingui simpaties per la manera demagògica i manipuladora que tenen de fer política els "peperos", perquè ell utilitza lel mateix estil a l'hora d'escriure els seus comentaris


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Badalona
16 de novembre de 2010, 12.32 h

L' ex-votant en realitat és votant del PP, hi veu molt bé que es pacti amb aquells que tot el que fem ho porten al TC jajajaja... No has votat mai a ERC tu nano, ets un seguidista del Pujol, de la Camacho, del Fernández Diaz...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de novembre de 2010, 12.22 h

#4 El P$C-P$OE te a ERC, que quant convé fa el paper que el PP fa a Euskadi.

En canvi, en els 23 anys de governs de CiU mai he vist no ja a un president, sino ni a un conseller ni director general de cap partit depenent de la seu central madrilenya, com ara passa amb el P$OE, als que ERC els lliura sistemàticament totes les institucions politiques que en tenen ocasió.

És el que hi ha, ximplet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de novembre de 2010, 11.45 h

aqui no es Euskadi no jugueu amb l educació dels nostres fills perquè sortirem al carrer 300 mil vots de proespanols no lograran lo que 40 de franquisme no a pogut. CIU fes cura de lo que pretenguis fer i psc no intenteu vas-coniza la nostre terra si volen escoles castellanes que se les paguin ells, amb diners públics, ni concertades, NO


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
16 de novembre de 2010, 11.42 h

A Catalunya els dons grans partits nacionals espanyols no tenen cap necessitat de pactar entre ells que per alguna cosa ja tenen Ciu que és el partit prostituta català encara que alguns a prostituir-se d´aquesta manera li diguin partit frontissa. Quan a la gent d´quest país nostre li entri al cap que Ciu. Psc-psoe i els feixistes del PP són exactament el mateix i els hereus del franquisme i del atado i bien atado a més de ser els més corruptes que hi ha, llavors podrem avançar cap a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Mengano fletxa Barcelona
16 de novembre de 2010, 08.57 h

Els nacionalistes unionistes castellans volen frenar la gent amb consciècia, això no és nou....Jo no sóc nacionalista, només sóc un català AMB CONSCIÈNCIA, els neo nazis pancastellanistes de merda del pp, ALS BASCOS I CATALANS QUE ENCARA TENIM CONSCIÈNCIA com a tals, ens volen criminalitzar posant-nos etiquetes. Que rídicul seria dir que la Merkel o el Sarcozy són nacionalistas, aquests dos se sobrenten i es obvi que han de ser nacionalistes, un català NOMÉS pot ser nacionalista, d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ricard fletxa Sabadell
16 de novembre de 2010, 08.31 h

Té collons que aquesta senyora ara digui que no es just que els pares hagin de pagar els ordinadors dels seus fills. i d'on treiem els cales sr Camacho?
si tots els que conseguim ens els roben a Madrid i ara que desde Convergencia ofereixen lluitar pel pacte fiscal, vostes s'alien amb el PSC per anar-hi en contra.



Tot plegat una vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de novembre de 2010, 07.07 h

Crec que aquesta Sra. ha patit un lapsus. A Euskadi, ha pactat amb els P$OEcialistes per frenar al nacionalisme, i a fé de Déu que si poguessin, tant ella com en Montilla, sòci estratègic d'ERC serian la mar de feliços de fer el mateix a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.