directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas eleva el to nacionalista i insta a lluitar contra un tripartit 'confós i irritat'

El líder convergent creu que PP i PSOE volen una Catalunya 'folklòrica' i crida a la participació per governar ‘sol i en comoditat’

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El recinte firal del Sucre de Vic ha estat l’escenari del míting central de CiU a les terres centrals catalanes, on Artur Mas ha alertat del perill de relaxació davant els bons auguris de les enquestes, i ha cridat a la participació de la ciutadania el proper 28 de novembre per poder governar amb comoditat. En un discurs amb un marcat to nacionalista, el candidat convergent ha instat a esforçar-se per combatre els ‘durs rivals’ de dins i fora de Catalunya, alhora que s’ha enfrontat amb PP i PSOE afirmant que volen una Catalunya 'perifèrica, petita, regional i folklòrica’. Fent referència al tripartit, Mas ha afirmat que estan ‘confosos i irritats’ alhora que ha dit que la seva formació és ‘la palanca’ que tornarà al país a fer-se respectar. Per la seva banda, Quico Homs, que ha precedit Mas, ha fet seu el lema de la manifestació del 10 de juliol afirmant que Catalunya ‘és una nació’ i que els catalans ‘tenen el dret a decidir’.


Comparteix
   


Etiquetes
Artur Mas ha elevat aquest dilluns el to nacionalista del seu discurs electoral afirmant que ‘Catalunya és una nació’ i que la seva formació és la garantia que permetrà al país ‘administrar els seus propis recursos’. En un acte a Vic davant de 1.900 persones, Mas ha demanat màxima prudència davant dels bons pronòstics dels sondejos, que acosten CiU a la majoria absoluta. En línia al seu discurs de campanya, Mas ha assegurat que ‘no hi ha res guanyat’ i que cal una massiva participació per tal d’assolir un govern fort. El líder convergent ha declarat també que els set anys d’oposició li han servit per ‘veure la realitat de Catalunya’ i que ara és el moment de ‘reconquistar’ el país.

‘El tripartit s’oblida del futur’
Mas també ha tingut paraules per la gestió del tripartit, que ha considerat que ha fet perdre la confiança de la gent. En aquest sentit, el líder convergent ha recordat el debat d’aquest diumenge afirmant que l’única preocupació de Montilla era criticar CiU a part de ‘barallar-se’ amb els seus socis de govern. Per Mas, el govern tripartit ha estat ‘enfeinat en mirar el passat i s’ha oblidat de preveure el futur’.

‘Catalunya és una nació’
Les paraules de Mas han estat acompanyades del to clarament nacionalista que ha impregnat el discurs dels membres de la llista de la federació. Quico Homs, número 13 per Barcelona, ha fet seu l’eslògan de la manifestació del 10 de juliol contra la sentència de l’Estatut afirmant, com després ho ha fet el seu líder, que Catalunya ‘és una nació’ i que els catalans ‘tenim dret a decidir’.

Cos a cos contra PP i PSOE
Artur Mas ha apuntat també contra les forces polítiques espanyoles, de qui ha dit que volen una Catalunya ‘perifèrica, petita i folklòrica’. Per aquest motiu, el líder de CiU ha demanat la participació massiva el proper diumenge, alhora que ha alertat del perilldel tripartit: ‘És un rival dur que està confós i irritat’ ha reblat el convergent que ha demanat 'prudència'. Mas serà substituït aquest dimarts per Josep Antoni Duran Lleida en el míting final a Ponent degut al cara a cara que mantindrà amb José Montilla per TV3 si la Junta Electoral hi dóna l'aprovació.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
23 de novembre de 2010, 17.45 h

#4 Sí, un. Això també és segons les enquestes del diari del grup godó ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de novembre de 2010, 17.42 h

Eleva el to nacionalista. Com es menja això ??? Com pot ser nacionalista si és un home, junt amb en Duran que pateixen la síndrome d'Stockholm ???. Vaig veure-ho al telenotícies. Sí, era ple, i em va confirmar el què sempre penso: El baix nivell nivell de coneixement polític que té la majoria del poble català. Vaja, un electorat de pantalla de televisió. Se m'ocorreix pensar que, en època de l'Adolfo Suarez, aquest obtenia les majories perquè se'l votava perquè era guapo. Res més:... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa Alt Empordà
23 de novembre de 2010, 17.02 h

Ex-....jo a mes de reafirmar-me amb el comentari que he fet avans , et contesto dient que una xifra similar a la que vol el concert, volen un Referendum d'independencia.
Alguna cosa a dir Ex-????
Ah i per si no t'enrecordes ERC desde l'any 92 defensa el concert económic i pel sol fet de ser independentista defensa això i tot el que ha de tenir un país normal i lliure.
CiU a l'any 92 en prou feines defensava ni les competències que ens reconeixia l'antic estatut i en l'ùltima legislatura de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de novembre de 2010, 15.59 h

#5 Un 65% de catalans vol el concert econòmic.

A més d'insultar, tens algun comentari a fer?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marc fletxa Estartit
23 de novembre de 2010, 15.46 h

Aquest que es fa dir ex votant d'ERC el conec i és un botifler que mai ha votat esquerra. pq no vas al psicoleg? tens un problema i ho saps. La teva manera de fer política és més bruta i rastrera que la de Ciutadans. Si fossis sincer i anessis de cara almenys la gent et respectaria... De totes maneres felicitats per guanyar les eleccions... Molta sort ! Per cert, ja sé que no em fareu cas, però no us torneu a vendre el pais (pacte Mas-Zapatero, transvassament de l'Ebre, el Majestic...) ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de novembre de 2010, 15.24 h

#3 Un 65% de catalans vol el concert econòmic.

Algun comentari a fer?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Alt Empordà
23 de novembre de 2010, 12.10 h

Vaja Ex-votant d'ERC, suposo que si votaves ERC és perquè ets com a mínim independentista i potser d'esquerres i república, totes tres coses que mira per on dubto que siguis..ah i ara ja en tens prou en que Mas i CiU4% pugui tenir una majoria ben forta per anar a pidolar que ens donguin un concert económic que no arribarà mai a no ser que els ciutadans d'aquest país donin mes de 68 diputats a ERC.
el que vol la independencia vota ERC, el que vol només anar a pidolar a Madrid quelcom qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de novembre de 2010, 11.27 h


Més d'1.000.000 de persones ens varem manifestar a favor de la independència! Si votem partits que vulguin la Llibertat de Catalunya i que siguem el quart estat d'Europa ho serem!

What is Catalonia?
Catalonia is this and much more, if we wish, we will! http://www.youtube.com/watch?v=-HIo7br7cI4&NR=1

"Hombre blanco, lengua de serpiente" Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de novembre de 2010, 10.06 h

Segons una enquesta publicada avui per la Vanguardia, un 65% de catalans vol el concert econòmic.

És una majoria prou important, tant important que si aixó es transforma en suport electoral el 28-N, a les municipals del 22-M i a les generals del 2012, no hi ha qui ho aturi .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.