directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Catalunya Nord rebutja el nou logotip del Llenguadoc-Rosselló a les matrícules

El disseny proposat no contempla la catalanitat de la regió

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'adopció de la normativa europea per a les matrícules dels cotxes ratificada pel Ministeri de l'Interior francès no ha agradat als ciutadans de la Catalunya Nord, ja que contempla un logotip únic regional per tot el Llenguadoc-Rosselló que omet la catalanitat de la regió. Així segons Convergència Democràtica de Catalogne, el novíssim logotip de les set estrelles triat per les matrícules és fruit del 'màrqueting recent' durant la polèmica campanya anticatalana per la Septimània i 'no contempla cap contingut històric'. CDC vol oposar-se en bloc contra el logotip triat amb els parlamentaris nordcatalans de la UMP, el partit de Sarkozy. El president regional, Georges Frêche, també s'ha mostrat favorable a la inclusió de la bandera catalana a les matrícules i proposa aconseguir la derogació del logotip actual a través d'una demanda al Ministeri.

Comparteix
   

Tal com informa el digital La Clau, el logotip triat és un vestigi de l'operació anticatalana de la Septimània, que pretenia canviar el nom de la regió Llenguadoc-Rosselló per la nomenclatura romana de 'La Septimània', eliminant així el rastre occità i català de la zona.

Malgrat l'ingent quantitat de recursos gastats, la societat nordcatalana va oposar-se en massa al canvi de nom l'any 2005, però el logotip impulsat pels proseptimània va ser acceptat i actualment no mostra cap referència a les banderes occitana i catalana.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 de febrer de 2009, 08.59 h

L´estat frances és tant o més feixista que l´espanyol, despres van de democrates per la vida quina barra!PAÏSOS CATALANS INDEPENDENTS I LLIURES DE FRANCESOS I ESPANYOLS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.