directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament escollirà una nova junta en assemblea extraordinària

Els associats podrien tornar a escollir Joan Carretero · Els cinc membres de l'executiva que queden dimitiran dissabte

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després del terrabastall polític d'aquest cap de setmana, l'associació Reagrupament viu una insòlita situació d'inestabilitat forçada per la dimissió per sorpresa del líder de la formació, Joan Carretero, i 12 membres més de l'executiva. Actualment l'associació la controlen tan sols cinc membres de l'anterior cúpula, Valdero, Renyer, Nus, Pereira i Abad, però ja han anunciat que dimitiran dissabte i que convocaran una assemblea extraordinària on s'escollirà novament una junta i es decidirà si es manté la intenció de presentar-se a les eleccions aquesta tardor. Joan Carretero podria tornar a ser-ne escollit president, en tant que no ha abandonat la formació. Des de l'actual junta transitòria, Emili Valdero, ha admès el lideratge 'clar i indiscutible' de Carretero fins ara, i l'ha emplaçat a presentar-se com a candidat i encapçalar la formació.
reagrupament minoria
Comparteix
   

Els cinc membres que, segons l'Avui, dimitiran dissabte vinent, expliquen que les discussions internes a Rcat es van precipitar després que l'expresident de l'associació independentista anunciés que els candidats a les eleccions del 2010 es farien de forma 'centralitzada' i en una única votació en l'assemblea del 21 de març al Palau de Congressos de Barcelona.

Quatre dirigents, però –Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad- van discrepar obertament al·legant que aquesta fórmula no és fidel a allò que mana la ponència política que la formació va aprovar en l'assemblea fundacional del 3 d'octubre del 2009. Valdero ha recordat que l'assemblea va acordar que els candidats s'elegirien amb un sistema de primàries amb llistes obertes en cada circumscripció, és a dir que 'cada territori votava els seus candidats'.

Segons Valdero, Carretero va voler forçar la dimissió dels quatre dirigents crítics –a qui 'fa responsables' del debat intern-, que s'hi van negar argumentant que estaven legitimats per l'assemblea. Llavors l'exalcalde de Puigcerdà va reaccionar presentant la seva dimissió irrevocable, i a ell el van secundar 12 altres dirigents, tot i que no tots alineats inequívocament amb l'ara expresident de la formació. Els quatre dirigents actuals de Reagrupament crítics amb Carretero li van retreure que no els donés ni 72 hores per madurar la situació, i han decidit acordar que presentaran la dimissió aquest dissabte, de manera que fins la celebració d'una assemblea extraordinària que permeti tornar a escollir l'executiva, el partit estarà liderat per una nova junta transitòria formada pels candidats que no foren escollits en l'assemblea del 3 d'octubre.

Osona els exigia la dimissió
La dimissió dels cinc membres que quedaven de l'executiva havia estat exigida per Reagrupament d'Osona, que es posicionava aquest diumenge al costat de Carretero, expressant el seu 'suport absolut' al fins dissabte president i als 12 membres dimissionaris de la junta directiva de la formació. Paral·lelament, exigien la dimissió dels membres que s'han mantingut a la junta i que varen propiciar l'enfrontament amb Carretero i el seu sector més fidel.

També van fer costat a Carretero la trentena de persones que van concentrar-se davant la seu de Reagrupament al barri de Gràcia de Barcelona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
1 de febrer de 2010, 15.26 h

Quan un poble vota alguna cosa que no està recollida a la Constitució, el que s'ha de canviar és la Constitució, no la voluntat del poble. (Alexis Tocqueville)




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
1 de febrer de 2010, 12.53 h

l´ex-llepant torna a pixar fora de test.Els pitjors enemics de la independència de la nació catalana han estat i encara són el regionalistes de segona de ciu que amb les seves mentides capten vots de catalans i catalanes de bona fe enganyats i pensant-se que voten nacionalisme català.Ja anem bé per anar a Sants!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de febrer de 2010, 10.17 h

-elegir. No 'escollir'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de febrer de 2010, 09.42 h

No recordo a on ho he llegit, però és cert: "Els pitjors enemics de la independència de la Nació catalana son els "independentistes".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Drakula fletxa Transilvània
1 de febrer de 2010, 07.42 h

A veure si Carretero-Ceaucescu para d'una vegada d'emmerdar-ho tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.