directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El viodejoc que recrea la lluita mafiosa pels carrers de Barcelona finalment podrà comercialitzar-se

Un informe jurídic de l'Ajuntament assegura que no hi ha base legal per impedir-ho

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona no creuen que hagi una base legal que permeti emprendre mesures judicials per a impedir que surti al mercat 'The Wheelman', un videojoc de continguts d'alt voltatge d'acció violenta que té com escenari els carrers de la capital catalana.

Comparteix
   

La regidora municipal d'Educació, Montserrat Ballarín, ha informat que l'informe jurídic apunta que 'no hi ha mecanismes legals' per a sostenir que es produiria una vulneració del dret.

'The Wheelman', és un videojoc -que segons es va anunciar es posarà en el mercat aquesta tardor- en el qual el protagonista, Vin Dièsel, és perseguit per cotxes de la policia nacional espanyola pels carrers de Barcelona, segons l'avançament que s'ha fet d'aquest producte per Internet.

Encara que els juristes han analitzat detingudament sobre quins aspectes es podrien actuar legalment -com la representació de les forces de seguretat o els drets d'imatge-, finalment han determinat que no hi ha cap acció que es pugui emprendre per a impedir la venda del mateix.

'No es pot reclamar als creadors que rescabalin pels danys que poden provocar a la imatge de Barcelona, perquè les ciutats no tenen recollit aquest dret', ha explicat la regidora. Ballarín ha reconegut que, encara que es tracta d'un 'informe original' que ha tingut en compte altres denúncies similars plantejades contra altres videojocs violents com un situat en una catedral d'Escòcia, amb la legislació actual 'hi ha poca capacitat de maniobra, ja que en aquests assumptes de la recreació virtual el Codi Civil va per darrere de la realitat social'.

La regidora ha remarcat que l'Ajuntament de Barcelona 'no vol ni ser repressor ni moralista, perquè no estem en contra dels videojocs en general, però si havia alguna possibilitat d'evitar danys contra la imatge de la ciutat l'haguéssim utilitzat'. En el videojoc, Vin Dièsel és un agent secret encarregat d'infiltrar-se en un grup mafiós de Barcelona, una ciutat, que segons el parer dels creadors de la història, és 'ideal' per al desenvolupament de la història, pel seu tipus de circulació viària i l'estructura dels seus carrers.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
22 de setembre de 2008, 17.00 h

Com mola això de putejar la policia espanyola! Gran videojoc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.