directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 20 d'agost de 2018 13:45 h

Els productors de Poma de Girona preveuen una collita de 77.500 tones, un 2% menys que l'any passat

El sector impulsa mesures sostenibles, com un sistema de reg per sensors que permet estalviar entre un 25 i un 30% d'aigua

ACN La Tallada d'Empordà \/ Tor.-Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona preveuen una collita de 77.500 tones, entre un 1 i un 2% menys que l'any anterior. El seu president, Llorenç Frigola, ha explicat que ha estat una temporada sense condicions climàtiques adverses perquè no hi ha hagut ni gelades ni pedregades intenses. "La producció a Girona sempre és molt sostenibles, a diferència d'altres punts d'Europa on tenen més problemes amb temperatures o el clima", ha explicat Frigola. Hi ha un increment de les varietats noves, com la Fuji o la Gala i un descens de les varietats "estàndards" com la Golden, la Red Delicious o la Granny Smith. Segons Frigola, això és perquè cada vegada més els productors opten per varietats més consumides i que s'adapten millor al terreny. El director general de la Fundació Mas Badia, Joan Bonany, ha detallat que el sector impulsa cada vegada més mesures sostenibles, com un sistema de reg per sensors que permet estalviar entre un 25 i un 30% d'aigua.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.