directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 10:31 h

Unes 150 persones donen suport al cap dels Agents Rurals investigat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O

Marc Costa ha arribat poc abans de les deu del matí al Jutjat de Vic on ha estat rebut amb crits de 'No estàs sol'

ACN Vic.-Prop de 150 persones s'han concentrat aquest dijous al matí davant del jutjat de Vic per donar suport al cap dels Agents Rurals, Marc Costa, que està citat a declarar com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per l'1-O. Costa ha arribat pocs minuts abans de les deu a la seu judicial i ha estat rebut amb forts aplaudiments i crits de 'No estàs sol' i 'Llibertat'. Abans d'entrar, el màxim responsable dels Agents Rurals s'ha dirigit als assistents per dir-los que entra a declarar "sense por" perquè "no vam fer res dolent, no tenim res a amagar, només vam votar pacíficament". Els concentrats porten pancartes de suport a Costa i a favor de la llibertat dels "presos polítics". Entre les persones que han volgut donar suport al cap dels Rurals hi ha la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps; l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; així com també familiars, amics i companys de Departament d'Agricultura.

Fa just deu dies el mateix Costa va anunciar a través del seu perfil de Twitter que l'havien citat a declarar per haver defensat el col·legi electoral de Sant Julià de Vilatorta –el seu municipi de residència- durant l'1-O. Segons el relat de Costa, un mosso va aixecar una acta que l'identificava específicament, ja que ell mateix va presentar-se per oferir-li col·laboració. Arran d'aquesta acta i d'un informe previ de la Guàrdia Civil, un jutjat de Vic va obrir diligències prèvies.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.