directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 18:31 h

L'Eurocambra veta una exposició sobre el català perquè no és "apropiada" per la proximitat de les eleccions del 28-A

El Parlament ja havia demanat canvis a la mostra al considerar-la "esbiaixada" i "provocadora en l'actual clima polític" però ara l'ha suspès per la convocatòria electoral

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha suspès una exposició sobre el català prevista pel 4 de març, perquè considera que arran de la convocatòria de les eleccions generals "ja no és apropiat" acollir-la. La mostra 'Llengua catalana: 10 milions de veus' estava impulsada per la Plataforma per la Llengua i l'eurodiputat Ramon Tremosa (PDeCAT), que ha lamentat la decisió de vetar-la. De fet, ja abans de la convocatòria electoral, els responsables de les exposicions havien fet dictàmens desfavorables a la mostra. En una sèrie de correus electrònics obtinguts per l'ACN, l'equip de l'eurodiputada Catherine Bearder, encarregada de validar les exposicions, assegurava que els panells incloïen informació "esbiaixada" i "provocadora en l'actual clima polític", i demanaven que es fessin canvis.

Ara, però, han decidit directament suspendre l'exposició i donen a Tremosa la possibilitat de fer-la "en un altre moment", després de les eleccions, i si es "presenta material nou". L’eurodiputat Ramon Tremosa ha denunciat en declaracions a l’ACN la prohibició de l’exposició sobre la llengua i ha valorat com una “excusa” que s’argumenti la proximitat de la convocatòria electoral. Per contra, ha criticat que s’autoritzi l’acte de Vox. La plataforma manté l’exposició a EuropaPer la seva banda, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha denunciat que es tracta “d’un nou cas de censura” per part d’una institució que hauria de ser “el gran baluard en defensa de la llibertat d’expressió”. “No ens reconeixem en aquesta forma d’entendre la Unió Europea”, ha assegurat, afirmant que tot i la “censura” la mostra es farà igualment “al cor d’Europa”. La Plataforma considera que els arguments de l’oficina de l’eurodiputada Catherine Bearder, encarregada del servei d’exposicions de la cambra, “és una simple excusa”. “Queda clar que les eleccions són l’excusa per censurar definitivament una exposició objectiva sobre la llengua catalana”, ha apuntat Escuder, que ha indicat que “s’ha cedit a pressions d’eurodiputats”. A més, el president de la plataforma ha criticat que l’Eurocambra aculli un acte en què participa Vox només dos dies després de la data prevista per la inauguració de l’exposició. “Queda clar que el Parlament Europeu s’està extralimitant i que està censurant deliberadament, per la via de la cancel·lació”, ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.