directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Revistes doble fletxa Dissabte, 16 de juny de 2007 05:00 h

Gavarres: una revista per anar molt a prop

Portada de la revista 'Gavarres'
Portada de la revista 'Gavarres'

Comparteix
   


Etiquetes


publicitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La revista Gavarres va néixer amb el propòsit de deixar un testimoni escrit i gràfic d'un espai, d'una gent i d'un temps. Tot i que la recuperació de la memòria d'un riquíssim passat és una de les fites bàsiques de la revista, entre els seus objectius n'hi ha dos d'essencials: l'un és que la publicació es converteixi en un fòrum de debat imprescindible a l'hora de discutir el present i de construir el futur dels massissos; l'altre, que esdevingui una eina de coneixement, difusió i conservació de l'espai geogràfic de les Gavarres, de l'Ardenya, de les muntanyes de Begur, del Baix Ter i del Montgrí.

A Gavarres, a banda d'un dossier central monogràfic i de diverses seccions per conèixer el patrimoni natural i cultural, també hi trobareu entrevistes, propostes per fer sortides a peu, notícies breus referides als pobles, descobertes de llocs d'interès, serveis turístics...

La revista Gavarres, que va aparèixer el juny de l'any 2002, és el primer projecte d'Editorial Gavarres, que té la seva seu a Cassà de la Selva. El segon projecte ha estat el llançament, a finals del 2006, de la revista Cadí-Pedraforca.

Cinquè aniversari

Ahir, divendres 15 de juny, a les 8 del vespre, a la plaça de la Constitució de Girona, va tenir lloc la presentació del número 11 de Gavarres, en el marc de la visita del Supermercat de Revistes els dies 14, 15 i 16 de juny a Girona. En l'acte, presentat per Àngel Madrià, editor de Gavarres, hi intervindran Xavier Cortadellas, director de la revista; Elvis Mallorquí, historiador, i Salvador Garcia-Arbós, periodista, en què la revista Gavarres celebra el seu cinquè aniversari.

Aquest número 11 de Gavarres dedica el seu dossier monogràfic a la plaça i al mercat. Empentes, crits, negociants, tractants, gent amb cistells, amb gecs o americanes de vellut; roba i atuells i fruites i eines i verdures i terrissa i esclops i espardenyes; ‘hortelans’ i xarlatans; mocadors de cap i faldilles virolades... Gavarres recorda aquells mercats d’abans amb l'objectiu d'enflairar-ne aquella olor de racions, de cafè i de caliquenyo.




Característiques tècniques

 Nom  Gavarres
 Periodicitat  Semestral
 Edita  AMDG, SL
 Director editorial  Àngel Madrià
 Director  Xavier Cortadellas
 Pàgines  132 pàgines
 Preu  7 €
 Correu  revista@gavarres.com
 Web  www.gavarres.lesrevistes.cat



Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.