Octubre 2016 L'Avenç
L'Avenç #427
Aquest octubre coneixerem de prop els primers passos de dues experiències educatives antifranquistes rellevants a Catalunya i que encara avui en dia gaudeixen de continuïtat: l'Escola de Mestres Rosa Sensat, centre de formació voluntarista d'un professorat que lluitava per abandonar la grisor educativa que imposava el règim de Franco, i l'Escola Isabel de Villena, un dels centres que duia a la pràctica aquests nous enfocaments pedagògics. Sense sortir de la voluntat de transformació social, l'article de Santiago Cardona sobre els orígens de la fotografia documental als Estats Units ens presenta els pioners de l'ús de la imatge com a eina de canvi.
En aquest número també ens aproximem a les figures de dos investigadors tan remarcables com Albert Garcia Espuche, protagonista de l'entrevista del mes, i Lluís Nicolau d'Olwer, evocat en ocasió de la publicació del seu complet estudi de la figura de Pere Abelard.
Al mirador cultural, hi ressenyem, entre d'altres, l'exposició "La màquina de pensar. Ramon Llull i l'ars combinatoria" i l'exploració novel·lística que Julian Barnes ha publicat de la vida de Dimitri Xostakóvitx.
Compra'l a Llibres.cat