directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 8 de maig de 2025 05:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

CANALS fletxa

publicitat


Salut i reproducció doble fletxa Dissabte, 1 d'agost de 2009 06:00 h

El millor espermatozou

esperma espermatozou semen
Comparteix
   



publicitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L’Albert està cada vegada més a prop de ser pare, i tot, gràcies a una nova tècnica en reproducció assistida coneguda com a IMSI (microinjecció intracitoplasmàtica d’esperma seleccionat morfològicament) que permet seleccionar el millor espermatozou per aconseguir amb èxit un tractament de fecundació in vitro (FIV). L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que perquè un home tingui possibilitats de perpetuar-se ha de concentrar un mínim de 20 milions d’espermatozous per centímetre cúbic de semen. L’IMSI ha permès escollir vuit espermatozous de l’Albert, per poder tirar endavant el tractament de fecundació in vitro i alhora fer-li recuperar l’esperança de ser pare biològic d’un fill.

Aquesta tècnica, que fa poc temps que s’utilitza al nostre país, consisteix en visualitzar mitjançant l’ajuda d’un microscopi d’alta resolució els espermatozous a un màxim de 6.000 augments, permetent així observar i triar l’espermatozou més adient.

La tècnica IMSI també és coneguda amb el nom de súper ICSI, ja que és una tècnica millorada de la microinjecció espermàtica intracitoplasmàtica (ICSI). Fins ara, la tècnica ICSI convencional només permetia visualitzar l’esperma a una definició de 400 augments, 20 vegades menor que la tècnica actual. Per tant, aquesta visualització tan detallada facilita als biòlegs descartar tots aquells gàmetes que tenen una mala morfologia (espermatozous amb defectes al cap, al coll o a la cua), que són al mateix temps els que poden donar més dificultats a l’hora d’aconseguir l’embaràs. Diversos estudis realitzats constaten que el 33% dels avortaments que es produeixen en tractaments de fecundació in vitro són a causa d’espermatozous defectuosos.

Segons els paràmetres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’espermatozou ideal ha de tenir el cap ovalat d’una allargada d’entre 4 i 5 micres i una amplada entre 2,5 i 3,5. Es descarta a tots aquells que tenen el cap massa petit, rodó o allargat. També es descarta aquells en les quals s’hi observa uns petits cràters al cap, ja que també deixen de ser uns bons candidats per a la fecundació. Aquest petits cràters, anomenats vacúols, són anomalies interiors que, amb un ICSI convencional no es podia detectar i que fins ara, havien dificultat molt les taxes de fecundació. Una dada important és que els espermatozous que compten amb millor morfologia són els que més embarassos aconsegueixen, i a la vegada també contribueixen a la disminució d’avortaments.

La selecció de l’esperma atenent a la seva morfologia es considera un dels millors indicadors per aconseguir la fertilització i l’èxit en reproducció assistida. Actualment, 6 de cada 10 homes espanyols menors de 40 anys posseeix un semen de qualitat inferior a mitja establerta per l’OMS.

L’IMSI és una tècnica que està especialment indicada en aquells casos en que s’han fet varis intents de transferència sense èxit, en pacients amb teratozoospermia severa, en pacients amb resultat patològic en grau lleu en l’estudi de fragmentació d’ADN de l’esperma i en casos d’esterilitat d’origen desconegut de llarga durada.











Miriam Noguera
Periodista d’Invitro TV









Miriam Noguera
InvitroTV


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Fadrinet fletxa Castellterçol
16 d'agost de 2009, 17.49 h

Gràcies per una explicació tan acurada i a la vegada entenible d'un aspecte científic tan interessant i prometedor!! Bona feina!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.