directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 16:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Roc Casagran i Oriol Guinart revolucionen la cultura popular catalana amb el #garrotweet

Els tradicionals garrotins orals irrompen amb força a Twitter, captant l'atenció de Quim Monzó, Josep Bargalló i Francesc Ribera 'Titot'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La cultura popular i tradicional catalana es reinventa dia a dia. Als tradicionals garrotins, corrandes, jotes, gloses i nyacres, des d'ahir també s'hi poden comptabilitzar els #garrotweets, els garrotins fets a la xarxa social Twitter. L'escriptor Roc Casagran, blogaire de directe!cat, va encetar ahir aquesta nova modalitat de cant oral quan va voler promocionar l'últim apunt al seu blog, amb el #garrotweet fundacional 'Us ho dic en garrotí: /tinc article nou al bloc, /fins que no passeu per 'llí /juro que d'aquí no em moc.' A partir d'aquí, la internet catalana va viure una revolució i molts twittaires van animar-se a fer el seu propi #garrotweet, des de l'escriptor Quim Monzó al cantant Francesc Ribera Titot, passant per l'exconseller primer Josep Bargalló, el cantant d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, o el guanyador del 2009 i 2010 del concurs de Nyacres d'Espolla, Ferriol Macip, entre d'altres.
garrotweet, Roc Casagran, Twitter
Comparteix
   


Etiquetes
A banda del #garrotweet fundacional, l'origen de la idea cal cercar-la en una conversa que van mantenir Casagran i el geòleg Oriol Guinart, blogaire d'AraVallès.cat i vinculat al col·lectiu glosador Cor de Carxofa, que van comentar la idoneïtat de Twitter per a difondre-hi garrotins, atenent al fet que Twitter és un mitjà ideal per a missatges breus i amb cert missatge. Però la idea va quedar aparcada fins que Casagran no s'hi va llençar.

A partir d'aquell moment, a Twitter s'hi han glosat #garrotweets tan enginyosos com 'Molt bon dia a tots cabrits / aquí sou tots uns experts / per culpa dels vostres twitts / ho llegeixo tot en vers' (@isaacpedrola), 'Un nou mode de rimar / dos.zero i divertit / al twitter d'improvisar / ja n'han dit un #garrotweet' (@joan_do), 'El fenomen #garrotweet / gairebé és un trending topic / i aquesta hora de la nit / el cantar ja esdevé hipnòtic' (@JordiLon) o 'Admirat pel teu triomf, / pro d'enveja ni guspira, / quina sort, @3gerardpique / tu que et pimples la Shakira' (@Tornassol), entre d'altres.

De fet, en menys de 24 hores, l'etiqueta #garrotweet s'ha situat entre les més utilitzades (trending topics) dels piuladors catalans.

El fenomen #garrotweet presenta certes similituds amb d'altres casos d'èxit protagonitzats per la comunitat twittaire catalana, que ja va fer servir l'etiqueta #neucat per informar col·lectivament de les nevades de l'any passat, l'etiqueta #consultes per informar sobre les consultes independentistes o l'ús intensiu de Twitter al Parlament català, rebatejat ja com a Piulament de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.