Arnaldo Otegi, detingut i empresonat
El dirigent de la il·legalitzada Batasuna ha estat detingut a Sant Sebastià per ordre de l'Audiència Nacional
S'acaba la treva d'ETA i qui primer ho va pagar va ser De Juana i ara Otegi. El dirigent de l'esquerra abertzale ha estat arrestat quan es dirigiria a un hotel de Sant Sebastià on anava a oferir una roda de premsa al migdia. Amb aquesta acció, la Sala Segona del Suprem ha confirmat per tant la pena de 15 mesos de presó i 7 anys i 3 mesos d'inhabilitació absoluta que va imposar l'Audiència Nacional.
Poc després que el Tribunal Suprem confirmés la seva condemna a 15 mesos per enaltiment del terrorisme, El dirigent de la ja il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, ha estat detingut a Sant Sebastià per ordre de l'Audiència Nacional.Otegi ha estat arrestat quan es dirigiria a un hotel de Sant Sebastià on anava a oferir una roda de premsa al migdia. Arnaldo Otegi Mondragón. Amb aquesta acció, la Sala Segona del Suprem ha confirmat per tant la pena de 15 mesos de presó i 7 anys i 3 mesos d'inhabilitació absoluta que va imposar l'Audiència Nacional. El suposat delicte el va cometre durant l'homenatge que es va rendir a l'etarra José Manuel Beñarán, alies 'Argala', l'any 2003 amb motiu del 25 aniversari de la seva mort.
La Fiscalia basa l'acció en les paraules d'Otegi doncs asseguren que va fer "una crida a donar suport i a donar per vàlida l'activitat de l'organització terrorista i a considerar natural que els terroristes segueixin aquest camí intentant imposar el seu criteri, pressionant a la societat amb les seves amenaces soterrades".
Es tracte d'enaltiment del terrorisme o de lliure expressió? Aquesta segona opció és la que defensa l'advocada d'Otegi, la ex parlamentària de Batasuna Jone Goirizelaia, que va demanar que la sentència fora revocada per vulneració del principi acusatori i haver-se infringit el dret de defensa, ja que la seva participació en l'homenatge es va enquadrar en la lliure expressió d'idees i en la lliure participació política, limitant-se a elogiar la proposta de Bergara i a qualificar a "Argala" com "una persona amb visió de futur".