directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat aposta per 'consensuar' la Llei del cinema amb distribuïdors i exhibidors per no caure en la 'política de sancions'

El nou director de l'ICIC, Fèlix Riera, fixa un termini de dos mesos per veure la receptivitat del sector · Defensa que la Llei és una proposta de 'mínims'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Tot i que la Llei del cinema va aprovar-se en la legislatura anterior, correspondrà al govern de CiU desenvolupar-ne el reglament i portar-la a la pràctica. En aquest context el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va mostrar-se favorable a aplicar el règim sancionador que preveu la Llei per evitar que la gent 'no s'acabi de creure la normativa'. Aquest dijous el nou director de l'ICIC, Fèlix Riera, ha anunciat que en paral·lel als treballs del reglament s'ha obert un diàleg entre distribuïdors i exhibidors per buscar un clima de 'consens' amb l'objectiu que hi hagi voluntat per complir la llei perquè creu que sinó només s'aconseguirà 'entrar en una política de sancions' per una llei que considera 'de mínims'. Malgrat tot, Riera considera que la Llei marca una política 'de mínims' per garantir una mínima presència de català a les pantalles i vol que la Llei acabi sent 'producte d'una reflexió global del sector'.

Comparteix
   


Etiquetes
Evitar caure en 'una política de sancions'
En una entrevista a l'ACN, el nou director de l'ICIC ha fixat en dos mesos el termini per comprovar si hi ha capacitat d'acord amb el sector. Si no s'arriba a aquest consens, es buscarà una nova manera de desenvolupar el reglament, una tasca que, de moment, l'ICIC ja està fent 'en paral·lel'. Riera ha explicat que l'organisme ha de complir la petició del Parlament i ha assegurat que dedicaran tot el temps possible perquè els actors implicats s'hi sentin reflectits. L'objectiu és arribar a tenir un reglament consensuat perquè totes les parts estiguin disposades a complir-lo.

El més important, per Riera, és comprovar, amb la redacció d'aquest reglament, que hi ha voluntat de complir la llei perquè sinó només s'aconseguirà entrar en una 'política de sancions'. Per Riera, aquest no seria un bon escenari, ja que la llei marca 'un objectiu de mínims' en un sector caracteritzat per un 'retard considerable' quant a la presència del català. El director de l'ICIC destaca que només un 3% de les sales projecten films en català, mentre que ho compara amb el món dels mitjans de comunicació, on en ràdio, per exemple, la proporció és del 50%. Per això, qualifica la Llei del Cinema com 'una llei de mínims'.

'Fer el salt i normalitzar' el cinema català a la gran pantalla
Per això, l'ICIC té com a repte comprendre quines són les raons perquè distribuïdors i exhibidors no estan disposats a fer el pas de projectar films en català. Riera considera que a l'administració li interessa que hi hagi cinema en català perquè la gent tingui ganes de veure'l i que per això cal treballar amb plantejaments empresarials. Paral·lelament, Riera defensa que els exhibidors també han de veure amb el mateix punt de vista empresarial programar cinema català i en català. Pel director de l'ICIC, el principal problema de la producció catalana és l'accés al mercat i, per tant, cal que els distribuïdors i exhibidors s'ho mirin amb una 'orientació empresarial' per aconseguir 'fer el salt i normalitzar' el cinema català a la gran pantalla. Una de les claus perquè el públic demani cinema català, és segons Riera, la promoció dels films.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
17 de març de 2011, 17.30 h

El problema no és intentar consensuar una llei com aquesta amb els distribuidors i exhibidors, ja que en principi no hauria de ser cap cosa negativa, el que passa és que ja sabem la manera de "consensuar"¨que té CIU: la baixada de pantalons, i a sobre, amb el tema de la llei del cinema ja tenim un precedent de com ho van fer fa uns anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Oriol Jordan fletxa Badalona
17 de març de 2011, 15.13 h

#2 D'acord, però mentre això no passi, seguirem tenint cinema en castellà, ja que a CiU no els dóna la gana de que això canviï


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
17 de març de 2011, 14.56 h

Que cal es lluitar que a Catalunya es pot tenir drets de distribució propi separat d'estat espanyol que això podria garantir que serià empreses catalans i els catalans que poden treure beneficis de cinema internacional a Catalunya i no només persones que pensa que el català és una llengua inferior de llengua comú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
17 de març de 2011, 13.39 h

Vaja, que seguirem sense cinema en català perquè als de CiU això no els interessa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.