directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PSC arriben a un pacte de mínims per a la Llei òmnibus

Introdueix demandes dels socialistes per evitar una esmena a la totalitat · A diferència de l'acord amb el PP pels pressupostos, aquesta vegada sí que hi ha hagut fotografia

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU i PSC han arribat a un principi d'acord per les tres principals lleis del paquet òmnibus. El presidents dels dos grups al Parlament, el convergent Oriol Pujol i el socialista Joaquim Nadal, han escenificat un pacte per tal d'evitar que el PSC presenti esmena a la totalitat a les lleis òmnibus. Així, en una roda de premsa conjunta, Pujol i Nadal han explicat que han arribat a un acord de mínims facilitat per l'acceptació per part de CiU d'algunes demandes que el PSC considerava claus, i que van des de la divisió de la llei en cinc blocs, fins al manteniment dels governs territorials de Salut, aclariments en algunes estructures administratives, o la distinció especifica de tràmits per obrir nous negocis. Aquesta vegada, a diferència de l'acord de CiU amb el PP per a l'aprovació dels pressupostos, Nadal i Oriol Pujol han fet una compareixença conjunta davant dels mitjans de comunicació per explicar el pacte.
oriol pujol, joaquim nadal, ciu, cdc, psc, sociovergència, llei òmnibus
Comparteix
   


Etiquetes
El punt de partida d'aquest acord és la separació de la Llei òmnibus en cinc parts. Amb el sí del Govern a aquesta demanda quasi unànime de l'oposició l'acord ha estat més fàcil. Així ho ha reconegut Nadal, que ha dit que les formes també han influït en la seva decisió. Posteriorment, dies de negociacions i converses que en ocasions han comptat amb la presència afegida de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i del portaveu, Francesc Homs, han acabat per tancar un seguit d'acrods concrets explicats aquest dilluns per Nadal.

D'aquesta manera, els dos grups majoritaris han acordat, per exemple, mantenir els governs territorials de Salut 'i buscar un model de governança compartida que serà desenvolupat per la llei amb esmenes dels dos grups', en paraules del president del grup del PSC. Altre dels punts pactats és el de definir 'els criteris d'acreditació' que han de permetre a una entitat o empresa prestar serveis públic i concertats, i exigir sempre un conveni signat, per tal de 'garantir la qualitat' i 'una certa homologació'.

L'acord també passa per especificar 'per escrit' a la llei que els sis mesos exigits de residència a Catalunya per poder beneficiar-se d'intervencions quirúrgiques responen a la voluntat 'd'evitar el turisme de salut' i que en cap cas es deixa de garantir 'el dret universal a l'assistència sanitària' per tothom. Nadal també ha concretat que s'ha acordat una fórmula que 'clarifica' les diferències administratives entre 'el concepte de la comunicació prèvia i el de la declaració responsable' a l'hora de tramitar els permisos per l'obertura de nous negocis. Per últim, s'ha volgut incloure en el pacte mesures més administratives, com el manteniment de la memòria d'impacte en les disposicions generals que emeti el Govern.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
F. Ibló fletxa PPCC !!*!!
19 de juliol de 2011, 08.28 h

Jo no diria tant clarament que CiU i PSc siguin ePPanyolistes, però crec que malgrat tenir una certa intenció catalanista, el fortíssim síndrome d'Estocolm que pateixen no els permet entendre una veritat fonamental: que només en la INDEPENDÈNCIA Catalunya podrà retrobar la dignitat perduda.

Hores d'ara, després de segles d'agressions i d'atacs que Castella i els seus satèl.lits han dirigit contra Catalunya, parlar de federalisme ve a ser com si després que et sodomitzin i et facin pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de juliol de 2011, 17.01 h

Les forçes espanyolistes sempre ban juntes ciu pp psoe , ciu la estafa mes gran mai produida


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.