directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Peces-Barba: 'Facin-s'ho mirar perquè són molt susceptibles amb les bromes'

Després d'haver dit que 'aquesta vegada no caldrà bombardar Barcelona' i que 'a Espanya potser li hauria anat millor si s'hagués annexionat Portugal i no Catalunya'

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

'Facin-s'ho mirar perquè són molt susceptibles amb les bromes'. Així ha respost el ponent de la Constitució Gregorio Peces-Barba l'allau de crítiques que ha rebut després que aquest dijous afirmés que potser a Espanya li hagués anat millor si en comptes d'annexionar Catalunya s'hagués quedat amb els portuguesos. 'No tenia cap afany ofensiu, i si ho han considerat així els demano perdó', ha dit Peces-Barba en declaracions a la Cadena Ser. Així mateix, el jurista ha assegurat que és 'molt amic dels catalans' i ha insistit que el que ha dit s'ha tractat d''una broma'.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Remuntant-se a l'època de Felip IV, en què les revoltes a la península van acabar amb la independència de Portugal i el manteniment de Catalunya dins de la corona espanyola, Peces-Barba s'ha preguntat aquest dijous què hauria passat amb una resolució a la inversa. 'Es va decidir deixar als portuguesos i quedar-se amb els catalans i sempre dic en broma què hagués passat si hagués estat al revés; potser ens hauria anat millor', ha declarat el jurista i exdirigent del PSOE durant el Congrés d'Advocats espanyols a Càdis.

Unes declaracions que ha aixecat polseguera i ha provocat reaccions com la del Consell de l'Advocacia Catalana, que agrupa els 14 col·legis d'advocats catalans, el qual ha mostrat aquest dijous la seva 'indignació' amb les declaracions i han afirmat que la llibertat d'expressió 'no pot emparar l'ofensa i el menyspreu'.

Peces-Barba ha insistit que li agrada 'parlar amb humor' i ha reiterat que es tractava d'una broma 'que no suposa res en absolut'. I ha criticat la polèmica desfermada tot i que ha demanat excuses. 'Si malgrat les explicacions se senten molestos els demano excuses', ha dit a la Cadena Ser, però ha lamentat que 'vostès han d'anar amb compte i no ser tan susceptibles'.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
lo raier de Sant Andreu fletxa Barcelona (||*||)
30 d'octubre de 2011, 09.48 h

Doncs la meitat es facilissim d'aconseguir-ho, Catalunya independent, ara que no crec que als portuguesos acceptin aquesta putada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Ll.B. fletxa Granollers
29 d'octubre de 2011, 12.20 h

Deixeu que els espanyols imaginin una Espanya sense els catalans. I més si creuen que els hi aniria millor. Dificilment hi alguna cosa que es faci realitat si no s'ha imaginat abans!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Joanot fletxa Llívia
29 d'octubre de 2011, 11.50 h

Què hi ha pitjor que un ecspanyol de dretes? Doncs un ecspanyol D'ESQUERRES! (mentre sigui ecspanyol no hi ha res a fer). Mireu, si no, el senyor Guerra (la guerra que ens faria si pogués...). Els "ecspanyolitos", siguin d'un nom, d'unes sigles, d'un color o d'un altre, es diguin psoecialistes, pepelitos, "hijos de dios o hermanitas de la caridad", són tots, com diuen ells mateixos, "los mismos perros con diferentes collares" (amb perdó dels gossos i la resta dels animals, a qui estimo molt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Cesc fletxa València
28 d'octubre de 2011, 19.36 h

I les bombes d'ETA no li'n fa cap gràcia, q extrany


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Siset fletxa Vic
28 d'octubre de 2011, 19.14 h

Ei! el florentinos estarien contents si anexionen Portugal, que farien el "guapo i rico" Ronaldo espanyol fins el "flequillo", i ens deixarien el Xavi, Puyol, Fàbregas, Valdés, Busquets, i algun altre per fer una sensacional selecció catalana de futbol, i molt segur campiona del món (per si de cas ja nacionalitzariem l'Iniesta). Això entre altres ventatges que tindriem els catalans, i no només en el fútbol, que serein més impirtants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Francesc fletxa Badalona
28 d'octubre de 2011, 19.06 h

D'això que va dir ahír, Sr. Gregorio, se'n diu una astracanada ... i algú com vosté això, en públic, no ho fa això, ...s'ho pot permès mai.

Potser és que comença a estar amoïnat de veritat per alguna cosa, oi?

Ai!, si en són de la broma aquesta gent!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Josep fletxa Barcelona
28 d'octubre de 2011, 14.21 h

Haurien de fotre-li un tret al cap a ell i a tota la seva família i després orinar i defecar en els cadavers abans de llençar-los com a menjar a les rates!
NOOOOO! És broma. A qui no li hagi fet gràcia "que s'ho faci mirar perquè és molt susceptible amb les bromes".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Magos fletxa Sant Andreu del Palomar (Barcelona)
28 d'octubre de 2011, 13.37 h

Cal felicitar al sr. Peces-Barba per tan clarivident mostra de coneixement històric. També per mostrar en públic que, polítics i advocats de les Espanyes que es diuen democràtiques, pensen amb la resta de països o nacions com a colònies i els ciutadans coma a súbdits. És d’agrair també que reconegui que, Barcelona com a Cap i Casal fou bombardejada amb planificació militar i amb plena consciència de que, avui per avui, ja no poden fer-ho. Sobre tot el que cal agrair a al savi prof... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
28 d'octubre de 2011, 13.24 h

Hi ha catalans (com el Mas) a qui sembla que els hi agradi ser espanyols.
La resposta correcta hauria sigut: té raó Sr Peces-Barba. El benefici haguès sigut mutu. Vostès haguessin tingut Brasil durant un temps i nosaltres seriem independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
28 d'octubre de 2011, 13.22 h

Doncs mireu , el Peces Barba te TOTA la raó. Si mes no en la part que a Catalunya pertoca. A nosaltres segur que ens hagués anat molt millor sense tenir que mantenir unes quantes dotzenes de milions de mantes i incultes que es creuen el centre del mon.I tenint en compte que aquest individu es un dels pares de la Prostitución EspaÑola , fixeu-vos si ne's de fàcil néixer essent un fill de puta sense saber-ho.... Clar que n'hi que diuen ser de l'Estartit i son del mateix tipus que l'honorabl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.