directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Bòsnia aprofita l'experiència catalana per fer un protocol per als maltractaments a menors

Volen aplicar un protocol similar al català a la Federació de Bòsnia i Hercegovina

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Malgrat les tràgiques errades d'aplicació que ha tingut fins ara, el protocol davant els maltractaments i abusos a menors està ben elaborat i ja és una referència a nivell europeu. Aquests dies una delegació bosniana formada per representants de diferents ministeris, de les oficines del defensor dels ciutadans, del poder judicial i de metges forenses visiten aquest dijous i demà, divendres, la capital catalana per conèixer de primera mà el contingut i l'aplicació del conveni marc sobre abusos i altres maltractaments greus a menors, signat per les administracions implicades a iniciativa del Síndic de Greuges, amb l'objectiu de redactar i aplicar un conveni similar a Bòsnia.
protocol maltractaments abús infància
Comparteix
   


Etiquetes
El viatge de la delegació bosniana, formada per 16 persones, s'emmarca dins del projecte de cooperació que porta a terme a Bòsnia el Síndic de Greuges, amb el suport i el cofinançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Amb l'elaboració i l'aplicació del protocol es pretén coordinar totes les institucions implicades perquè només es portin a terme aquelles accions estrictament necessàries i evitar així que s'agreugi la delicada situació emocional i de victimització del menor.

Durant els dos dies d'estada a Barcelona, la delegació bosniana mantindrà reunions amb membres de l'equip del Síndic i de les diferents administracions catalanes implicades en el protocol i visitaran dos centres de menors.

El projecte de cooperació del Síndic i l'ACCD a Bòsnia consta també d'una segona acció, que consisteix a elaborar i fer el seguiment d'un conveni de col·laboració de les oficines de defensors amb la judicatura i la fiscalia.

Aquest conveni va ser signat el 29 de novembre del 2005 per representants de les institucions d''ombudsman' de la Federació de Bòsnia i Hercegovina i la República Srpska i el Consell General de la Judicatura i la Fiscalia de Bòsnia i Hercegovina.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.