Deixadesa del català als ajuntaments socialistes
El tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona els acusa de no prendre’s seriosament la qüestió lingüística
Els ajuntaments governats pel PSC es prenen la política lingüística amb deixadesa. Així ho ha afirmat el tinent d’alcalde de Cultura de l’ajuntament de Barcelona, Jordi Ciurana, a Òmnium Cultural. Ciurana opina que els socialistes "no es prenien el català com un tema propi". També ha criticat la gestió socialista a l’ajuntament i ha dit que no s’han implicat prou en la qüestió lingüística, un tema que "no és una discussió filològica, pedagògica, educativa ni jurídica ni política, sinó nacional, de qüestionar-se què som i com som".
Ciurana ha criticat també que fins ara s’hagi posat la immersió lingüística contra les cordes "siguin quins siguin els governs i els períodes històrics que hi hagi". Segons ell, Barcelona ha d’exercir com a capital de Catalunya no fent de barrera d’aquest tipus de qüestions "nacionals" a favor de la cultura, la llengua i el país. Així doncs, vol convertir Barcelona en una ciutat oberta al món que pugui projectar la imatge de Catalunya a l’exterior.El 1714 i Sant Joan
El tinent d’alcalde també ha fet referència a les festes i commemoracions que es faran a la ciutat. Pel que fa al 1714, ha assegurat que s’organitzaran molts actes perquè "hi ha un moment que els pobles necessiten commemorar la continuïtat d'una lluita que ha permès que la llengua catalana arribi avui". A més, ha destacat que per Sant Joan es recuperaran les festes i fogueres de barri amb música per abandonar la imatge de la revetlla dels darrers anys.
Ràdio Sabadell no vol el català com a llengua vehicular
Les declaracions de Jordi Ciurana a Òmnium Cultural entre en concordança amb el que precisament Òmniu, la Plataforma per la Llengua i la CAL reclamen a Sabadell. La ciutat, que té un ajuntament governat pel PSC, no vol mantenir el català com a llengua vehicular a la ràdio municipal, Ràdio Sabadell. Les tres entitats han protestat per aquesta nova mesura en una ràdio que ha de desenvolupar un servei públic municipal. En un principi, l’Ajuntament s’ha compromès a no modificar la importància del català al servei públic i a mantenir-lo com a llengua vehicular.