directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Milers de persones reclamen un nou model educatiu per al País Valencià

La 'Crida per l'escola que volem', organitzada per Escola Valenciana, reivindica un canvi en les polítiques educatives amb un canvi de govern

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

València (ACN).- Milers de persones ha reclamat aquest dissabte un canvi de polítiques educatives al País Valencià en la cercavila reivindicativa amb el lema 'Crida per l'escola que volem' ha organitzat Escola Valenciana. Coincidint amb el Dia internacional de la llengua materna, centres escolars, entitats i col·lectius han participat en una manifestació a València amb l'objectiu de visualitzar la voluntat d'un canvi de govern a la Generalitat Valenciana que impulsi un nou model educatiu. La crida és l'avantsala a la celebració de les Trobades 2015 d'Escola Valenciana, festes lúdiques i reivindicatives que apleguen més de 200.000 alumnes, mares, pares i docents al llarg de les comarques valencianes a la primavera.



Comparteix
   


Etiquetes
Moments abans de la 'Crida per l'escola que volem' el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha expressat a l'ACN la satisfacció per la bona acollida de la proposta amb participació d'arreu del País Valencià. Moreno ha explicat que l'entitat ha donat format de cercavila a la marxa perquè així és com ho fan a les Trobades i ha comparat l'esperit de les muixerangues amb el d'Escola Valenciana, "un col·lectiu de base, que fa pinya i tira amunt el xiquet que puja a dalt".
 
La cercavila ha sortit a les 18:00 hores de la Plaça de Sant Agustí de València. Les encarregades de guiar els participants han estat 10 muixerangues d'arreu del País Valencià: la Nova Muixeranga d'Algemesí, la Muixeranga de Cullera, la Muixeranga de Sueca, la Muixeranga de la Safor, la Muixeranga de València, la Jove Muixeranga de València, la Muixeranga d'Alacant, la Congolla-Muixeranga de Castelló, la Muixeranga del Camp de Túria i la Muixeranga del Camp de Morvedre.
 
Seguint les muixerangues, la primera pancarta l'han duta alumnes de centres educatius amb el títol 'Som el futur'. Sobre la presència dels nens, Vicent Moreno ha destacat que són "els que gaudiran d'un canvi de model educatiu amb el canvi de govern a la Generalitat Valenciana".
 
A continuació es podia veure la pancarta de la junta directiva d'Escola Valenciana, seguida per representants polítics, representants de sindicats i pares i mares, entitats cíviques i les coordinadores comarcals d'Escola Valenciana organitzades de sud a nord.
 
Les coordinadores han anat acompanyades per colles de música i cultura popular valenciana de les comarques a les quals pertanyen. Nans i gegants, grups de danses, botafocs, campaners, tabals i dolçaines, xarangues i batukades han acompanyat les coordinadores de l'entitat.
 
L'acte ha finalitzat a la Plaça de la Mare de Déu de València, on el president d'Escola Valenciana ha llegit el manifest de la 'Crida per l'escola que volem' i on les muixerangues han alçat diverses torres humanes en homenatge a l'escola pública, de qualitat i en valencià que desitja la societat valenciana. La Dansà Popular de l'Horta Nord ha posat el punt i final.
 
A la 'Crida per l'escola que volem' han assistit representants del PSPV- PSOE, Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Els Verds, Podem, CUP, Comissions Obreres del País Valencià, UGT del País Valencià, Intersindical Valenciana, Confederació Gonçal Anaya, FAPA-València, FAPA- Penyagolosa, FAPA- Enric Valor, Associació de Directors d'Instituts, Associació Valenciana de Directors d'Infantil i Primària, STEPV, Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, Federació de Treballadors de l'Ensenyament de la UGT, SEPC, BEA, COS, València Laica, Acció Cultural, Ca Revolta, ACICOM, Societat Coral El Micalet, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, FOLC, Òmnium Cultural, Amics de la Bressola, Institut d'Estudis Catalans, FAPAC i Enllaçats per la Llengua.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
23 de febrer de 2015, 17.25 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
23 de febrer de 2015, 06.19 h

Queda algu del que un dia esban dir ..... ELS PAISOS CATALANS ? Ara ja no son ELS PAISOS CATALANS Per què son ocupados per les Tropes Españoles del P.P. alguns de els per ESPAÑOLES Hi Castellans que borren del mapa la LLengua Catalana hi C.I.U. TE PACTES AMB EL P.P. a Catalunya QUINA VERGONYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
ALERTA: @POLTRONAenComú és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
22 de febrer de 2015, 20.01 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Laia Ortiz d'Iniciativa nº 3 de @POLTRONAenComú des de 1999 a ICV, consellera del districte de Sant Andreu 2003, treballa en 2004 a ICPS organisme públic creat pel PSC el 1988 per endollar amiguets "a fer informes ben remunerats" ,diputada al Parlament 2006-2012, diputada al Congreso 2011-2015:
http://www.upf.edu/politiques/arxiu/sortides/laia.html

J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Es caualler de sa parla salada fletxa Aquesta tòtila des Miguel/Micaela Romualdo/a, supera totes ses cotes previsibles d'estupidesa
22 de febrer de 2015, 19.09 h



#18 Micaelita Romualda, no parlis tu d'història o t'haurem de recordar quan escrivies allò des "caroliGNOS" i des "otomanos", o quan deies que primer varen venir es visigots i després es gots . . .


O quan escrivies "doCma" amb c i "viavilidad" amb dues v . . .


huah huah huah HUAH HUAH HUAH ! ! ! !



Mira que voler donar lliçons aquesta ANALFABETA !!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pedro Reverter fletxa Benicarló, Castellón de la Plana.
22 de febrer de 2015, 18.13 h

Coño, la muixaranga en la foto !!!. La auténtica torre humana ibérica. El vall dels valencians, de donde proceden los catellers de Tarragona y Penedés, que ahora tienen tanta fama en Cataluña y que tan solo tienen unos 70 años de historia. Vaya !!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
22 de febrer de 2015, 14.22 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
22 de febrer de 2015, 11.41 h

En l'aragonorrea, es compleix el símptoma supremacista del "nunca te levantarás sin saber menos".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
22 de febrer de 2015, 11.38 h

Aragonorrea, iuuuuhuuuuuu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
22 de febrer de 2015, 11.19 h

#7 l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA”també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent servir multitut de noms.
Els "mozos de la cuadra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Giliberto Caspañol fletxa Lolailolailópolis , Caspañistan inferior.
22 de febrer de 2015, 10.28 h



#7 Vamos a ver, oiga usted, ANACLETO ARAGONESES, insensato muchacho medio idiota: para qué nos pone un enlace a un youtube donde se explican las pretendidas delícias de un silenciador para arma de fuego?

Acaso no ha superado Vd. todavia la edasd en que los niños burros juegan al PIM-PAM-FUEGO?

Habia comprendido que es Vd bastante retrasado mental, pero no creí que fuera tanto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.