directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 11:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’unionisme invoca el franquisme per acabar amb la determinació de la presidenta Forcadell

La presidenta del Parlament garanteix que s’han protegit els drets dels diputats

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Aquest matí, i al llarg de tres hores de reunió, la Mesa del Parlament, en una reunió de Mesa i de Junta de Portaveus, ha rebutjat les peticions de reconsideració de la resolució independentista, i ha aprovat celebrar un Ple –que podria ser el mateix dia 9 de novembre, abans de la investidura de Mas- per aprovar la resolució de JxSí i la CUP. Forcadell ha explicat que divendres es convocarà Mesa i Junta de Portaveus per situar aquesta resolució en el proper ple.

L'unionisme intenta desmuntar la determinació de Carme Forcadell
L'unionisme intenta desmuntar la determinació de Carme Forcadell

Comparteix
   


Etiquetes

La Mesa del Parlament, presidida per la presidenta Carme Forcadell (JxSí), ha decidit rebutjar totes les propostes de reconsideració provinents de l’unionisme i convocar una nova reunió de Mesa i Junta de Portaveus aquest divendres. En aquesta nova reunió es triarà quan tindrà lloc el ple especial on es votarà la resolució independentista de JxSí i la CUP, que molt probablement serà el dia 9 de novembre, abans de la investidura del president Mas. Forcadell ha especificat que seran “dos plens diferents”, i també ha assegurat que “s’han respectat els drets dels diputats, inclosos els dels onze del PPC”. L’unionisme s’ha agafat com un ferro roent a l’excusa que el Grup Parlamentari del PPC encara no estava conformat, per mirar de retardar la votació, però la Mesa ha considerat que calia donar resposta en el termini màxim de quatre dies a la proposta de reconsideració que els unionistes van presentar la setmana passada.
 
El partit filibusterista recorre a les seves arrels ideològiques i polítiques per carregar contra les llibertats de Catalunya

Les reaccions no s’han fet esperar. Soraya Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta d’Espanya, ha estat molt contundent a l’hora de carregar contra les decisions del Parlament de Catalunya. Al PP no li fa cap vergonya invocar el franquisme per mirar de teledirigir l’opinió pública hi va haver un temps en que a Espanya no hi havia llibertats polítiques i a mi em resulta molt dur que s'estiguin vulnerant a Catalunya. Des de La Moncloa l’estratègia és clara: fer servir el Tribunal Constitucional contra la resolució un cop l’aprovi el Parlament. El propi Albiol ja s’ha avançat i està liderant un front per mirar d’anul·lar el propi plenari. L’executiu Rajoy juga amb un as a la màniga: l’alteració del Constitucional, amb les noves atribucions punitives amb que l’han dotat.

Ciudadanos pren al PPC el lideratge de la unitat d’Espanya

Albert Rivera i Inés Arrimadas fan valer els seus 25 diputats enfront els 11 de Garcia Albiol, i Rivera comença a fer cada vegada més ombra a Mariano Rajoy. El president de Ciudadanos ha dit avui que "No es pot discutir sobre la dissolució d'Espanya en una moció al Parlament de Catalunya". Es mostra satisfet que Arrimadas hagi aconseguit el consens entre l’unionisme català per presentar en famós recurs d’empara al TC per evitar el ple del dia 9. Seran tres textos diferents, però s’han presentat de forma conjunta i el mateix dia. L’unionisme vol anar junt però sense la foto conjunta, perquè venen eleccions i hi ha aparences que alguns encara volen guardar.

El PSC ven el seguidisme al PPC com un “fet puntual”

Anar de bracet amb els raonaments i les decisions o propostes del PPC és un fet puntual pel PSC, però casualment, sempre acaben coincidint i, per tant, fent habituals, les decisions que emanen de la voluntat d’autogovern catalana. Malgrat justificar-se, Iceta no ha pogut negar en cap cas el suport al PPC en aquesta matèria. "Sempre hem dit que som contraris a les polítiques de fronts. Però estem davant d'una coincidència puntual amb PPC i C's en un tema important. La resolució està fora de la legalitat i no hauria de ser votada i debatuda al Parlament", ha dit Iceta. Ja fa mesos que el PSC va a remolc del PP malgrat els vernissos que hi aplica.  El líder socialista ha declarat que aquest ple serà "flagrantment inconstitucional i antiestatutari".

Miquel Iceta ha demostrat que aplica el criteri que li sembla en funció de la situació. Quan Mas va haver de declarar pel 9N, el líder dels socialistes catalans va decidir que no donaria cap tipus de suport al president “no anirem a rescatar-lo de la presó”, perquè respectava la legalitat i el judici del TC. Ara, a més diu que "en defensa de la legalitat i de que les institucions catalanes es mantinguin dins la llei, farem totes les accions jurídiques que calgui". Per defensar el president de la Generalitat el PSC no mourà un dit (no ho va fer en època Maragall, perquè no era dels seus), però per anar-hi en contra posarà tota la carn a la graella.

La CUP gaudeix amb la “xuleria política” d’Albiol

Prou coneguts són els embats de la CUP amb el propi Garcia Albiol, sobretot en la seva etapa com a candidat a l’alcaldia de Badalona. Els enfrontaments varen ser nombrosos i no tots pacífics. Avui a la ciutat marítima hi mana la CUP en una coalició d’esquerres. Anna Gabriel ha dit que el PPC actua de “mala fe” i amb “xuleria política”, quan retarda al màxim en una pràctica “filibusterista” la composició del seu grup parlamentari per mirar de retardar la celebració d’un ple que s’acabarà celebrant igualment. La cupaire també ha afirmat, com Forcadell, que "en aquests moments aquesta cambra parlamentària està respectant i garantint els drets de tots els diputats i grups parlamentaris". Gabriel també ha aprofitat per ressaltar que les crítiques contra Forcadell són "patriarcals, misògines i classistes".

Munté, actua de presidenta a l’ombra

L’actual vicepresidenta de Catalunya en funcions, Neus Munté, ha anat guanyant credibilitat setmana rere setmana. En la compareixença de premsa d’aquest dimarts ha carregat contra els insults de García Albiol  i ha qualificat de “pràctiques poc democràtiques” les actuacions del PPC amb la constitució del seu grup parlamentari. Munté ha defensat Forcadell i ha afegit que "Nosaltres entenem que estem davant d'una resolució pertinent perquè forma part d'un mandat democràtic i una majoria parlamentaria que vol tirar endavant el debat d'aquesta proposta de caire polític". La vicepresidenta, en el seu paper institucional ha volgut recordar també que el govern ja està malauradament acostumat a les “continues amenaces de portar allò que sigui davant del TC”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
LLUIS fletxa bcn
12 de gener de 2017, 18.41 h

El Govern espanyol esgrimeix la sentència de Baviera.

Sáenz de Santamaria diu que no pot convocar un referèndum “com tampoc ho poden fer” els executius d’Alemanya i Itàlia.

Alemanya rebutja un referèndum independentista a Baviera
El Vèneto tampoc té dret a decidir NI CALIFORNIA O TEXAS.NO HI CAP RAÓ OBJECTIVA PER FER TROÇOS L'ESTAT.
FRANCO FOU EL BENEFACTOR MÉS GRAN DE CATALUNYA LS DARRERS 2000 ANYS.(JO NO TINC RES A VEURE AMB FANCO,PER SERT.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Lluis fletxa bcn
10 de novembre de 2016, 17.22 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. QUAN LA REPUBLICA ,FORCADELL , JA SERIA A LA PRESÓ. COMPTA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
L' Ermibtà fletxa Tarragona
5 de novembre de 2015, 16.25 h

o jo m'equivoco o la colla de chirizos abunda i molt, declara el que volen i la gent passant gana i no arriban a final de mes, digue´ho el que diguin aixos no s'ho creu ningu. I ells volen proclamar republiques i coses semblans i el resta o la resta pasan gana y fam de tota mena, au aneu a pastar fang que l'unici que voleu es figura i deixar-nos de costat. Poques vergonyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
bejota fletxa bcn
4 de novembre de 2015, 14.42 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713
VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241
Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOT).


N.B. NO TENIU VOTS , NI RECOLZAMENT DE CAP MENA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
mario fletxa barna
4 de novembre de 2015, 10.43 h

DE TANT "IMBOCAR, IMBOCAR" POTSER S'OFEGARAN EN LA SEVA PRÒPIA MERDA.
ESPERANT CONSEQÜÈNCIES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Sergi fletxa Sitges
4 de novembre de 2015, 08.46 h

BOICOT A LA VANGUARDIA ESPAÑOLA : NO A LA DISTRIBUCIÓ GRATUÏTA DELS SEUS DIARIS A RODALIES. ...GUIXEM-LOS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
|| || ★ || || Marxem! MARXEM ! ! . . . deixem-los sols amb la seva MISÈRIA || || ★ || || fletxa || || ★ || || No es mereixen ni tan sols la nostra COMPASSIÓ || || ★ || ||
4 de novembre de 2015, 08.41 h




Aquesta impresentable colla de conscients o inconscients hereus del franquisme, és la VERGONYA D'EUROPA, per no dir del planeta Terra.


Insulten els altres amb aquells termes que en justícia els serien aplicables a ells mateixos. Si en voleu un exemple, la petarda sodomita MICAELA ROMUALDA ( #2 #3 #4 #€ #6 #7 #8 #9 #10 ) amb el seu ODI HISTÈRIC propi de nens fills de guàrdia civil quasi-analfabet que els ha rentat el cervell amb les consignes del MENEAMIENTO NAZIONAL DEL 18 DE JULIO,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
4 de novembre de 2015, 05.13 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010
DRET INTERNACIONAL D'OBLIGAT COMPLIMENT
DUI


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
4 de novembre de 2015, 05.12 h

ESTATS QUE NO EXISTIEN QUAN ES VA CREAR LA ONU I QUE ARA EN FORMEN PART DE LA MATEIXA:

Azerbaijan
Algèria
Angola
Bangladesh
Bahames
Bielorússia
Belize
Bòsnia i Herzegovina
Botswana
Brunei
Burkina faso
Burundi
Cap Verd
Camerun
República Centreafricana
Txad
Comores
Congo
Croàcia
República Txeca
Eslovàquia
Djjibouti
Guinea ecuatorial
Eritrea
Estònia
Etiòpia
Illes Fiji
Gabon
Gàmbia
Georgia
Ghana
Grenada
Guinea Bissau
Guaiana
Israel
Kazakhstan
Kenya
Kosovo
Letònia
Lituånia
Mali
Níger
N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
4 de novembre de 2015, 05.06 h

UN PARLAMENT DEMOCRÀTIC POT APROBAR-HO TOT EXCEPTE RESUCITAR ELS MORTS (CHURCHIL)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.