directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Setmana decisiva per acordar la resposta política a la retallada

Els partits intenten aconseguir un pacte de mínims que defensi l'Estatut votat pels ciutadans

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La classe política catalana té el repte, aquesta setmana, d'arribar a un acord polític que reculli el clam de la multitudinària manifestació independentista del passat dissabte. De moment, els juristes analitzen els fonaments jurídics de la sentència que es van donar a conèixer el passat divendres. El calendari amb què es treballa passa perquè dijous se celebri una cimera de líders polítics i divendres hi hagi un ple extraordinari al Parlament que acabi amb una resolució conjunta contra el TC. Un acord polític que la setmana que ve s'ha de portar al Congrés espanyol en el marc del debat de política general. També la setmana que ve, el president de la Generalitat, José Montilla, anirà a la Moncloa.

Comparteix
   


Etiquetes
El director del gabinet jurídic de la Generalitat, Jaume Galofré, el lletrat del Parlament, Antoni Bayona i el director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, Carles Viver Pi-Sunyer, son els juristes que estan analitzant a fonts els fonaments jurídics de la sentència que declara inconstitucionals 14 preceptes i n'interpreta 27 més. Es preveu que entre aquest dimarts i dimecres els juristes ja tinguin a punt un informe que presentaran a la resta de membres que formen part del grup d'experts. Entre ells, els ponents de l'Estatut Miquel Iceta (PSC), Francesc Homs i Josep Maria Pelegrí (CiU), Anna Simó (ERC) i Jaume Bosch (ICV-EUiA).

El calendari previst és que aquest dijous se celebri una cimera de líders polítics amb el president de la Generalitat, José Montilla, al capdavant per preparar el ple extraordinari al Parlament on s'hauria d'arribar a una resolució conjunta en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional(TC). Un ple que se celebrarà molt probablement aquest divendres, així ho acordarà aquest dimarts la Junta de Portaveus que es reuneix de manera extraordinària per avaluar la sentència de l'Estatut.

La resposta política a la sentència se centrarà aquesta setmana a Catalunya però la setmana que ve canviarà d'escenari i se situarà a Madrid. L'objectiu és que l'acord que s'hagi arribat al Parlament se sotmeti a votació al Congrés en el marc del debat de política general el pròxim dimarts 20 de juliol. A més, el president de la Generalitat, José Montilla, es reunirà a la Moncloa amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb l'objectiu de refer el pacte estatutari, tal com va anunciar en el seu discurs institucional del dia després de la sentència. Una reunió que encara no té data però que se celebrarà entre el 19 i el 22 de juliol si és que el president Montilla no decideix anar a Madrid el cap de setmana.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jordi fletxa Barcelona
13 de juliol de 2010, 11.57 h

QUE NOOO VOLEM REFER EL PACTE ESTATUTARI !

HO VAM DIR BEN CLAR, BEN ALT I DURANT TRES HORES I MITJA: INDEPENDÈNCIA

Pacte JA NO, INDEPENDÈNCIA! quantes vegades més ho hem de repetir??

http://www.facebook.com/group.php?gid=143674775644945


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
pasbort fletxa Vila-real
13 de juliol de 2010, 11.08 h

ZAPATERO
Sap de quin mal patim els CATALANS? que els actuals POLITICS NO S´ANTEREN QUE A MADRID NO TENEN QUE ANAR PER A RES!!!!, NO PODEN DEIXAR ELLS L´ESCLAVITUT, COM MOLTS, PERQUE NO DIR-HO DE CIUTADANS, digues, digues, el teu VOT estàs segur que es quedarà aquí, o ja està correns per arribar a castella!!!. però... saps el que és pitjor? QUE NO HO SAPIGUES!!!, jo sé que el meu quedarà aquí amb SEGURITAT!!! podeu afirmar-ho també vosaltres del VOSTRE?

Negociar amb mi si vas de vac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Sílvia Martínez
13 de juliol de 2010, 10.59 h

El President pretén "refer el pacte estatutari". Penso que li hem de dir que no es pot refer, i que, a més, s'oblida una exigència ciutadana ja en el simple plantejament de la idea. Vull dir que, fins i tot comptant que s'ho cregui, igualment ens enganya. Per què?

Perquè abans de mirar de refer una cosa amb la que s'ha fet mal (molt encara que ho negui), si no és que ens vulgui acabar de destrossar fent-se el despistat, hauria de posar sobre la taula una col·lecció de mea culpa, disculp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau Casals fletxa Girona
13 de juliol de 2010, 10.16 h

Ni que fossin 2.000.000 a la mani... Cal que tot això es tradueixi a les properes eleccions. Els partits independentistes haurien d'arrasar, sino, tot seguirà igual ( peix al coba, anirem a Madrid a negociar, referem ponts... )


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa BCN
13 de juliol de 2010, 08.51 h

La resposta és tornar les banderes espanyoles a Espanya, les que onegen en senyal de submissió en el Parlament, Generalitat i Ajuntaments, senceres, ben plegades i per correu. Adéu Espanya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jo mateix fletxa i puta españa lala la la la la.
13 de juliol de 2010, 08.10 h

i perquè no tornem a presentar l´estatut del 30 de setembre amb alguns retocs i una mica maquillat. i mentre s´aprova i no s´aprova i el prostitucional dicta sentència l´anem aplicant i anar fent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.