directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 07:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El manifest a favor de l'Euskaltel català ja suma més de 200.000 adhesions

El sector es mobilitza per la Xarxa Oberta · Antoni Castells bloqueja que el Govern ho aprovi

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Més de 19.000 membres del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) i 200.000 empreses s'han adherit ja al manifest en defensa del projecte d'operador neutre que prepara la Generalitat i que creuen que està en perill. El manifest, que es va fer públic el passat 5 de juliol, insta la Generalitat a portar a bon terme aquest projecte, batejat com a Xarxa Oberta, que considera 'clau' per crear a Catalunya 'les bases d'un nou futur' basat en la societat de la informació i que tindrà un impacte positiu en l'àmbit públic, social i econòmic.


Comparteix
   

El projecte Xarxa Oberta consisteix en la construcció i desplegament d'una xarxa troncal, comarcal i urbana de comunicacions electròniques de banda ampla basada en la fibra òptica que està previst que arribi a totes les seus corporatives de la Generalitat i a tots els municipis catalans.

Els signants del manifest, entre els quals hi ha més de 20 associacions empresarials, 5 col·legis professionals i 12 universitats, sostenen que el projecte permetrà incrementar l'eficiència i la productivitat dels serveis públics gràcies a les possibilitats que ofereix la gran capacitat de connexió, en àmbits com el telediagnòstic o la informatització de les aules. A més, defensen que la creació d'aquesta 'autopista de la informació' potenciarà l'equilibri territorial i una nova oferta de serveis.

La Generalitat va obrir fa dos mesos un procés de diàleg competitiu per atorgar el concurs de l'operador neutre i es van presentar tres ofertes, Abertis, Telefónica i la de Mediapro-Axia. Des d'aleshores, el projecte està a l'aire a l'hora que s'al·lega que una inversió de més de 662 milions a 20 anys no pot arrencar-se pel bloqueig del conseller d'Economia Antoni Castells.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Xavi TGN fletxa Tarragona
16 de juliol de 2010, 12.25 h

Hi havia fa una estona un comentari indicant una possible errada ortogràfica al vostre text: l'ha esborrat el seu creador o l'heu eliminat vosaltres??? No vull pensar el segon, més encara per una crítica i tan raonable...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ferran fletxa Sarrià de Ter
16 de juliol de 2010, 10.03 h

Dir que xarxa oberta és "l'Euskaltel català" és no tenir ni idea del projecte i confondre la ciutadania. Si fos un operador propi la UE ens ho prohibiria i Telefónica no hi col·laboraria. S'han fet prou esforços per explicar bé el projecte per evitar aquests problemes per a que vosaltres la lieu. Una mica més de seriositat periodística, siusplau.
Endavant xarxa oberta!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavi TGN fletxa Tarragona
16 de juliol de 2010, 09.05 h

Aquest projecte és fantàstic, fabulós, magnífic i prometedor. Ara bé, cal que després es vesteixi d'eficiència i es vetlli per la qualitat de les eines finals que es crein al seu voltant: de res serveix una futurista xarxa física si es fan nyaps i bunyols com els aplicatius interns de treball en xarxa que fan servir avui dia la majoria de funcionaris del ICS o Treball, o els portals de serveis públics absolutament impresentables com Feinaactiva.cat entre moltíssssssims altres. Projecte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El vaixell espanyol naufragaria si no fos per l’aportació catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.