directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les 5 claus que fan dels pressupostos l'eina bàsica per la independència

Exteriors, hisenda pròpia, corrupció, R+D+i i llengua, alguns dels punts forts dels números de Junqueras

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre – Els pressupostos del Govern suposen posar les coses més difícils que l'any passat a la CUP per tornar-los a tombar, ja que segons Junqueras, són els més socials de la història. A més, els números aporten una sèrie de mesures clau que, tot i no emportar-se els grans titulars, són de gran rellevància, segons informa en una anàlisi el digital Més Economia. Sobretot, però, una de les línies innegables del projecte del vicepresident és que remen cap a la independència, i només perquè s'hi inclouen recursos pel referèndum. Com a mínim, tenint en compte cinc dels punts estrella en termes sobiranistes: 

Exteriors: Romeva tindrà la possibilitat de convèncer el món del referèndum amb un 64% més de recursos

Un dels departaments que pot jugar un paper més clau en els propers mesos per la culminació del procés és el d’Exteriors. El 2015 la Generalitat hi apostava amb 11,1 milions. Ara, si s’aproven, Raül Romeva podrà administrar 18,2 milions (un 64% més respecte els de 2015) per tractar d’aplanar el camí per un mínim reconeixement del referèndum que planeja Carles Puigdemont. Tant els comuns com el president del PDECat, Artur Mas, ja han demanat totes les garanties per a celebrar-lo. I una de les més importants és la validesa que hi pugui donar el món.

Agència Tributària de Catalunya: aposta clara per la hisenda pròpia amb un creixement en la dotació econòmica espectacular

L’estructura d’estat per excel·lència, el desplegament de la hisenda pròpia estava previst el 2016 amb 48,5 milions d’euros, cosa que suposava un salt endavant respecte als 35,9 milions de l’any anterior. El fracàs dels números, però, va impedir que s’augmentessin els treballadors de l’Agència Tributària dels 350 als 600 o d’incrementar en un 25% el nombre d’oficines. Ara, però, es preveu un augment espectacular fins a la dotació de 93,3 milions (un augment d'un 158%) i es preveu que la plantilla total arribi a 800 persones a finals de l'any vinent. La desconnexió està prevista per l’estiu de l’any vinent, així que la hisenda pròpia haurà d’estar llesta amb els recursos que ara s'estableixen.

Corrupció: de la mà de la CUP per convèncer els indecisos

La lluita contra la corrupció també és un puntal, ja que la ciutadania haurà de decidir si quedar-se a Espanya o bé impulsar-ne un de nou, i l’opinió favorable a marxar només si és per fer un país millor està força estesa entre la societat. Els votants han de veure els propers mesos un interès real per acabar amb la xacra, i en aquest context el Govern fa un pas donant més autonomia a la Sindicatura de Comptes. A més, en una entesa amb la CUP, ahir van presentar la proposició de llei per gravar aquells actius de patrimoni personal que siguin traslladats a empreses però que no generin cap activitat econòmica, tal com explica Més Economia.

R+D+i: 25 milions més que el 2015 per un model de país per no dependre del turisme i el totxo

La recerca, desenvolupament i innovació no afectaran directament a la culminació del procés, però es tracta d’un sector que apunta a la idea de model de país que busca el Govern amb la independència. Si bé el 2015 es pressupostaven 463 milions per aquest àmbit, en els d'aquest any en sumen 25 fins arribar als 488 milions. En aquest sentit, Catalunya ha demostrat ser la comunitat autònoma que més creix en despesa per R+D+i i l’objectiu és aconseguir consolidar-se com a motor europeu en aquest sector, tal com apuntava la revista ‘Nature’ la setmana passada. L’aposta d’una economia que prioritza la innovació i només el turisme o el totxo pot seduir algun indecís de cara al referèndum del setembre vinent.

Llengua: la Generalitat no abandona l'idioma propi del país

La promoció de la llengua catalana ha estat sempre una prioritat per a la Generalitat, i de cara als números de l’any vinent ho continuarà sent. Els pressupostos doten el Govern de 37,2 milions en aquest sentit, 1,4 milions més que l'any passat i 2,5 milions que els últims que es van aprovar el 2015. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
LLUIS fletxa bcn
27 de gener de 2017, 19.36 h

ECONOMIA
El referèndum no convenç els empresaris.

El Cercle d’Economia i Foment del Treball demanen un pacte amb l’Esta.t

"E-NOTICIES"

N.B. VAN MARXAN ELS ENEMICS DE L'ESTAT:MURIEL (PER ACCIDENT),MAS , CIU ,BAÑOS,TRIAS(EL BANQUER DEL PROCÉS),I , ARA VIDAL...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Lluis fletxa bcn
2 de desembre de 2016, 17.42 h

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA.


Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión.

La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
1 de desembre de 2016, 03.12 h

ELS PRESSUPOSTOS .Tindrien que SER Per poder .LLUITAR CONTRA LA MOLTA POBRESA que Pateix ara avui dia Catalunya y en canvi no esfa res contra ella NI SE AJUDA ALS Aturats i les seves familias ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
30 de novembre de 2016, 18.03 h



#7


No us estranyi res del més ruc, subnormal i analfabet del digital, el POBRE bejota, que a cada comentari ens demostra més la seva GROTESCA IGNORÀNCIA RÀNCIA I SUPINA.


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUUAAH HHUUAAHH !!!!!!!!!!



En "LLUIS" (sense accent perquè és un A N A L F A B E T ) abans usaba de nick "bejota" però se n'avergonyeix per les moltes ANALFABETADES CRETINES havia escrit i de les que ens varem burlar cruelment en el seu moment.


COMPROVEU EL SEU CANVI DE NOM EN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluis fletxa bcn
30 de novembre de 2016, 17.23 h

Según una encuesta de José Bou .
Empresarios de Cataluña: ?La desconexión es inviable?
Hasta el 87% de ellos se plantearía trasladar su negocio fuera de Cataluña si el Govern continúa con suproceso de separación del resto de España .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
30 de novembre de 2016, 04.59 h

Els PRESSUPOSTOS han de Ser Heina per la LLUITA CONTRA LA POBRESA DE CATALUNYA i per ajudar a les moltes familias que estan al Atur ..JA Que no es FARA Cap REFERÈNDUM LEGAL u Prohibeix el ESTAT ESPANYOL ... Cal Eliminar tots els Cotxes Oficials son un enorme gasto Públic i no fan cap falta urgente .


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de novembre de 2016, 20.41 h

#4 ERES UN PESADO Y UN MENTIROSO, DEJA DE INVENTARTE TRATADOS, PRINCIPIOS, DECLARACIONES UNIVERSALES, DICTÁMENES DE CORTES, RESOLUCIONES,RECONOCIMIENTOS, PRINCIPIOS, ETC., TODO LO QUE DICES ES INVENTADO, SÓLO SE LO CREEN LOS IDIOTAS DE TU CUERDA.
NO CREES QUE SI TODO FUERA COMO LO PINTAS, HACE AÑOS QUE SE HUBIERA DECLARADO UNA DUI O DIU O COMO QUIERAS LLAMAR A ESE INVENTO? EL SEPARATISMO, EN EUROPA, SE VE COMO UN MOVIMIENTO POPULISTA, MUY PARECIDO AL DE LE PEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
29 de novembre de 2016, 18.48 h

#2

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa Sant Cebrià de Vallalta
29 de novembre de 2016, 18.46 h

#1 Doncs, Lluís, estaràs amb mi que el SI+SI va obtenir un 83,81% dels participants; per tant: la ciutadania va dir que vol un estat propi independent (els que no vam anar a votat no sels pot comptar doncs no sabem EMPÍRICAMENT quina opció prefereixen - de fet, sembla que tant s'els hi en fot - )


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
29 de novembre de 2016, 18.42 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.