directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es pensen que som idiotes

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Arrossegar-se, sí, toca arrossegar-se. Només així ens atansarem sense massa baixes a les posicions de l’enemic. És curiós el debat de polidesa exquisida que ha obert la reforma del reglament del Parlament, per mirar d’assegurar la possibilitat de donar cobertura legal al referèndum amb una llei aprovada en lectura única. Naturalment, els escafandristes que viuen en un laboratori, hipòcrites, exigeixen un primor en les formes que només exigeixen a una de les parts. L’artilleria enemiga vomita sense descans. L’adversari ens envia una pluja d’obusos. Però, ells, que s’ho miren amb prismàtics a recer, exigeixen que avancem en formació i amb banda de música. Es tracta d’assegurar que ens eliminin el més fàcilment possible. I no. Ja els avisem que pensem reptar i arrossegar-nos, si cal, pel fang, fins a assaltar la trinxera del davant. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
LLIBERTINATGE. El president del Tribunal Constitucional espanyol, l’exmilitant popular Francisco Pérez de los Cobos, ha afirmat en una entrevista de comiat concedida a un mitjà de la colònia, que “la democràcia no consisteix a votar sobre tot i quan hom vulgui”. On s’és vist! Els qui manen a Espanya, és a dir, bàsicament, la confluència entre l’herència feixista, els llinatges funcionarials castellans i els interessos descarnats de la llotja del Bernabeu, ens avisen cruament que què és això de pretendre una democràcia de debò. Quan el president de la màxima institució d’un país manifesta un capteniment així, quin camí ens posa al davant que no sigui el de desitjar encara més una República Catalana al servei de tothom. Clar que un home que afirma que durant el seu mandat “la imatge pública del Tribunal ha millorat significativament” és difícilment superable. I com a cirereta, aquesta afirmació insultant: “la legitimitat del Parlament de Catalunya deriva de la Constitució”.

PAGAR. Les repercussions de la sentència pel 9-N afecten sobretot de manera pràctica l’exconsellera Rigau, avui diputada al Parlament de Catalunya. Quan arribi la condemna en ferm, ratificada (o corregida i augmentada pel Tribunal Suprem, afinada per la fiscalia) caldrà que la majoria independentista arbitri la manera més intel·ligent de no acatar. Efecte pràctic i crematístic poden tenir les multes que els han estat imposades. S’han sentit veus partidàries de compartir la despesa, com a una manera solidària de demostrar que som els 2,3 milions de catalans que vàrem anar a votar el 27-S els qui ens sentim perseguits, amenaçats i represaliats. Francament, ateses les breus penes de presó que la sentència preveu per l’impagament, potser caldria demanar als afectats encara una mica més: si el judici ja ha provocat incomprensió arreu del món, les imatges de la seva entrada a presó serien autèntica pólvora. Però compte, que sé que demano massa.

PENSAMENT. El Tribunal Suprem ha decidit aquest dilluns rebutjar els dos recursos presentats per la magistrada de l’Audiència de Barcelona Àngels Vivas contra l’acord del Consell General del Poder Judicial de nomenament d’Antonio Recio com a president de l’Audiència de Barcelona. La jutge Vivas havia denunciat la vulneració dels seus drets fonamentals en haver estat discriminada pel fet de ser dona i d’haver signat el manifest dels trenta-tres juristes catalans en favor del dret a decidir. Amb la seva habitual desinhibició el Suprem avala que els posicionaments polítics dels jutges no han de ser objecte de sanció (si no et dius Santiago Vidal) però que sí poden tenir-se en compte a l’hora de seleccionar candidats a les places de govern de l’àmbit judicial. Aquí, com en tot, els sobiranistes catalans hem de sotmetre’ns a les institucions espanyoles i sufragar-les, però mai exercir-ne el poder des de les nostres pròpies conviccions.

REPETICIÓ. Sense esperar cap mena d’acord, la líder dels independentistes escocesos i primera ministra, Nicola Sturgeon, ha anunciat aquesta setmana que demanarà al Parlament del seu país, on gaudeix de majoria, que iniciï els tràmits per a la celebració d’un segon referèndum d’independència entre la tardor de 2018 i la primavera de 2019, just abans que es certifiqui el Brexit. De moment,  la “premier” britànica ha titllat de poc seriosa la proposta, mentre el líder laborista ha anunciat que tot i considerar-la negativa i de que els diputats laboristes al Parlament escocès hi votaran en contra, si la proposta surt endavant, no s’hi aposaran a Westminster. Un respecte al 46,5% dels vots del SNP, que els socialistes catalans no deparen al 47,8% de la suma Junts pel Sí-CUP. Si Sturgeon opta per portar endavant el referèndum unilateralment, riurem molt amb tots els dependentistes que fins ara ens posaven Escòcia com a model de pacte.

RUTA. Aquesta setmana hem conegut el contingut del full de ruta que se sotmetrà a l’aprovació de l’Assemblea general de l’ANC que se celebrarà a Reus a finals d’abril, just en iniciar-se la campanya conjunt pel sí a la independència. Probablement, una vegada el Pacte Nacional pel Referèndum hagi exhaurit el recorregut del pacte impossible, serà el moment d’una gran mobilització al voltant de l’anunci definitiu de la data del Referèndum. El full de ruta de l’ANC contempla diverses alternatives a l’acció repressiva de l’Estat espanyol contra el Referèndum. És important que la Llei de Transitorietat Jurídica, la que n’establirà el marc legal de la seva celebració, fixi els automatismes necessaris per forçar la gent del no a acudir a les urnes: tothom ha de saber a Madrid, que impedir físicament el vot comportarà “ipso facto” una DUI; tothom ha de saber a Catalunya que la victòria del sí comportarà automàticament una DUI.

SIGNATURA. La insistència del dependentisme en la perspectiva de perpetuació de l’autonomisme a Catalunya resulta escruixidora. No, aquí no tornarà a haver eleccions autonòmiques mai més, a no ser que s’exclogui mig país dels seus drets polítics. Dimecres, el vicepresident Junqueras acudia al programa matinal de Rac1 per tornar a descartar, per enèsima vegada, la convocatòria d’eleccions a Catalunya. Un altre cop, referèndum o referèndum. La insistència a preguntar si ell signarà o no a convocatòria entendreix. És com si a tanta gent (la que va al capdavant del procés) que porta tota la vida lluitant per una idea, que està sol davant de porter, dins l’àrea petita, l’importés ni poc ni gens que, en estirar la cama per empènyer la pilota que de manera tan perfecta ens ha centrat Espanya, com en tot moviment brusc, existís la possibilitat de lesionar-se. I no, perquè aquí ja només ens importa que entri la pilota.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
LLUIS fletxa bcn
27 de març de 2017, 12.46 h

El Cercle d’Economia es mostra molt crític en un document amb el procés sobiranista i adverteix de les seves possibles conseqüències per als ciutadans. La institució presidida per Juan José Brugera afirma que “res és democràtic si es vulnera el principi fonamental de compliment de la legalitat” i exigeixen al Govern "una proposta" alternativa a la independència.

En aquest sentit, reivindiquen “el diàleg, la reforma i el respecte al marc legal”. “El diàleg és inexistent ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
19 de març de 2017, 19.15 h




#19 #20

El que "resuena en tus oidos como zumbido de moscas" NO SÓN les meves paraules, Caguetesneses, ÉS EL CERÚMEN QUE SE'T FA A LES ORELLES PERQUÈ NO TE LES RENTES MAI, COTXINETA !! !! !! !!


Au, corre, compra al super una capsa d'aquells bastonets amb cotó als dos extrems, mulla'n un amb glicerina o, si no en tens , amb oli (però que no sigui amb el que la teva mare ha fregit les sardines, o encara faras més pudor de la que fas) i RENTA'T A FONS LES ORELLES.


Veuràs que, si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Fd'A. fletxa Calders
19 de març de 2017, 16.54 h

#19, 20 Si els unionistes són gent de la teva qualitat, això ho tenim guanyat segur!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de març de 2017, 16.53 h

#19
#20 Vaya obsesión la tuya con los nazis. Lo entiendo, chavalina, sí, lo entiendo, igual que entiendo que pocos gilipollas tan nazis como tu se pueden encontrar por el mundo.

Hay que ver que pena que me das, chavalina, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de mucho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de març de 2017, 16.42 h

#19 Aritmètica tu? hahahahahahahaha, si ni tant sols saps que és.


Si som una "minoria" com és que conrtineu en inferioritat numèrica i nosaltres cada dia augmentem? Aragonessis, se que al teu món de fantasía tot te la seva "coherència" però això és el món real i hauries igual que els teus col.legues frikis de l'estanquera a acceptar que fotatrem el camp


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
19 de març de 2017, 16.38 h

#12 I jo estic conveçut que ets un tarat fugat d'Arkham.

Aragonessis, el teu cocient és inferior molt inferior al normal, ets imbècil i tu no endevinaries ni l'olor d'un perfum car encara que te l'amorressin al teu repugnant nas


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
19 de març de 2017, 16.33 h


#17 Como que España se hunde? Pues ya me explicaras porque antes yo podia tener cada dia no mas de cuatro clientes ( tres mamadas y uno de los de metermela por el bujero) y hoy en dia tengo una media de 17 clientes diarios, más de cuatro veces lo que antes. No significa eso que la gente tiene más dinero para caprichos? A eso le llamas tu que España se hunde?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
19 de març de 2017, 14.50 h

#18

Eso que dices es tan inexacto como tonto.

La aritmetica no engaña, en años anteriores ,cuando CDC NO era separatista obtenia la mayoria absoluta y ENTONCES SI que la mayoria de los catalanes estaban representados en el Presi de la gene.

Ahora, es solo una minoria de separatistas


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Fd'A. fletxa Calders
19 de març de 2017, 13.32 h

Mai com ara, Catalunya s'havia sentit tan ben representada pels seus polítics. Mai com ara, els polítics i el poble anem tots alhora. Estem segurs que si els empresonen en vindràn d'altres disposats igualment a plantar cara. Tots estem a punt d'agafar el relleu, si cal. I estem disposats a pagar entre tots les multes que calgui. De moment, no aens arriba a un Euro per persona. (Però potser cal no pagar...?). Sigui com sigui, és temps de il·lusió per què anem junts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
segle XXI fletxa Barcelona
19 de març de 2017, 12.01 h

Confirmat, aSSpaña es segueix enfonsant. Total decadència aSSpañola que no té aturadorrrrr...


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.