directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ben preparats per al moment decisiu

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Els partits i principals entitats del món independentista han presentat aquesta setmana la campanya pel sí, que esclatarà en poques setmanes. Alhora, es feia públic que el 3 d’agost ja eren 35.000 els inscrits a la mobilització de la propera Diada. Arreu de Catalunya se succeeixen actes de precampanya i s’olora l’ambient de gran mobilització. A més, l’Estat espanyol, que mai ens falla, amb la seva política d’agressió sense pietat, convertirà els dies previs a l’Onze de Setembre en una allau d’actuacions repressives contra les institucions del país. Tot apunta, doncs, que viurem una altra enorme mobilització, a l’alçada de les més important de la història del país. I cal el compromís actiu de tothom des d’ara mateix . Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
BOICOT. La propera votació al Parlament, en poques setmanes, de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació amenaça amb provocar una profunda fractura interna als Comuns i Podemos a Catalunya. La batalla és crucial, en la frontera més important de la guerra per la independència. Si tots els diputats de CSQP no voten en contra, el mantra que hi ha més catalans en contra que a favor, es desfarà com un glaçó. Cal preservar el paper dels pocs independentistes (hi ha molts més entre els seus votants) que participen dels òrgans de govern de la nova confluència. I en particular, el d’Albano-Dante Fachín, líder dels podemites a Catalunya, enfrontat tant a la direcció nacional del partit com a una part notable dels Comuns, Aquesta setmana ha denunciat una conxorxa d’amplis sectors d’ICV per a boicotejar el referèndum. Entretant, Lluís Rabell,  no dubta a sortir en defensa del PPSOECs quan se'ls critica a les xarxes.

COMBO. El senyor NaturHouse, Félix Revuelta, un home amb molt bona vista, ha decidit, a partir d’ara, pagar a Madrid els impostos de la seva seu central. Naturalment, continuarà mantenint el seu negoci a Catalunya, que hi ha molta gent amb mala consciència de cànon estètic a la qual esprèmer. I en anunciar-ho ha fet doble combo: insult als catalans i a tots els sudamericans, que diu que la Catalunya independent serà molt poc seriosa.  És l’home que es va fer famós fa només algunes setmanes per haver perdut bona part del seu patrimoni personal (45 MEUR, va dir) en inversions a l’estranyament col·lapsat Banco Popular, engolit sense pietat pel Santander. I, digueu-me mal pensat, però potser, a més del seu patriotisme espanyol, voleu dir que la possibilitat de recuperar el patrimoni perdut no tindrà alguna cosa a veure amb els actuals serveis urgents a la causa dependentista?

ENFONSAT. Us hem enfonsat el sistema aeroportuari. Deu anys després que tot l’establishment català, els de la tercera via, els del pacte, juntament amb la resta de les forces vives del país, tots junts, amb majoria social aclaparadora (aquella que cal per fer les coses bé, no com la insuficient dels independentistes), sense divisions de cap mena, es trobessin a la sala d’actes de l’IESE per reclamar una gestió d’Aena amb direcció pròpia i catalana, deu anys després, segons sembla, som exactament on érem.  L’autodeterminació també està prohibida a nivell aeroportuari. És més, la revenja per intentar-la està servida. Primer va ser la calculada inadaptació dels controls de frontera a una nova normativa de la UE, adequadament ignorada pel virrei Millo. Ara, una vaga dels serveis de control de seguretat d’una empresa contractada a 27 aeroports espanyols, però que, vés quina casualitat, només afecta el del Prat. L’Operació Catalunya continua per altres mitjans.

ESCÀNDOL. La democràcia espanyola es dessagna minut a minut. Aquesta setmana hem sabut que un forat informàtic ha deixat al descobert dades d’alta protecció legal relatives a 150.000 expedients judicials en curs. A Òmnium i l’Assemblea una enquesta voluntària i el robatori de dades d’associats practicat pel mateix CNI li han costat en els darrers anys multes per valor de centenars de milers d’euros. Naturalment, el govern espanyol no assumeix ara cap responsabilitat. El cas ha servit perquè sortís a la llum pública un nou fet degradant: qui custodia i gestiona les dades de LexNET, l’aplicatiu en qüestió, és el Ministerio de Justicia espanyol, és a dir, que el govern té sota la seva dependència jeràrquica els mitjans per conèixer la informació continguda en la tramitació de qualsevol expedient judicial. Una nova contribució a la divisió de poders a Espanya: un estat on el poder s'exerceix de manera cada dia més arbitrària.

ESPAI. Mentre les inscripcions a la Diada d’enguany creixen a bon ritme (o precisament pels nervis que està provocant), l’alcalde de Tarragona ha prohibit (i rectificat a correcuita) alguns actes de celebració de l’Onze de Setembre als llocs històrics de la ciutat. Ballesteros, amb el PP com a crossa de govern, competeix amb Àngel Ros i el govern socialista de Lleida maridat amb Ciudadanos, a veure qui la fa més grossa al servei del manteniment del Règim. La reculada de drets que planteja cada dia el dependentisme és un bon avís per a navegants: si l’independetisme és derrotat l’arranament serà total. Per això fa tanta “gràcia” la capacitat d’anàlisi del gurú Miquel Iceta: després de l’1-O d’octubre, diu, la reforma constitucional caurà pel seu propi pes. I tant, ben segur que els amos de la plantació, després d’avortar a cops la fugida en massa dels esclaus, tindran molts incentius per pactar-hi noves condicions de treball.

GARANTIES. Les carreres del Govern espanyol per ordenar al TC que actuï són dignes dels Campionats Mundials d’Atletisme que se celebren des d’ahir a Londres. Aquesta setmana hem vist com els magistrats de l’havà a la Maestranza havien d’interrompre les seves vacances (això sí que no ens ho perdonaran mai) per a reunir-se mitja hora i admetre a tràmit la demanda del govern del PP contra la Reforma del Parlament de Catalunya, l’únic d’autonòmic al qual es priva des d’ara de la capacitat d’aprovar legislació en lectura única, un procediment vigent també al Congrés i al Senat. Una suspensió aquesta sí, unilateral i exprés. Una nova mostra de les garanties d’igualtat de tots els ciutadans espanyols davant la llei. Una altra aplicació de la doctrina, tan insòlita jurídicament, del dret preventiu. El context adequat per prohibir-nos el vot, no fos cas que guanyessin els contraris. Una democràcia exemplar.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
5 d'agost de 2017, 23.51 h


#8 Vaya obsesión la tuya con los nazis. Lo entiendo, chavalina, sí, lo entiendo, igual que entiendo que pocos gilipollas tan nazis como tu se pueden encontrar por el mundo.

Hay que ver que pena que me das, chavalina, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos hom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 d'agost de 2017, 19.28 h

#7

TRANQUI,

A PROGARMAS SOCIALES nada PERO A FINANCIAR EL SEPARATISMO, ALGUNA COSA CAERA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
gateunit fletxa premia de mar
5 d'agost de 2017, 15.23 h

Dels 220 M€ que s´embutxaca el Barça, quants van a programes socials i quants es queden els intermediaris facinerossos?

Salut a tots


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
anònim fletxa Vilassar
5 d'agost de 2017, 13.08 h

Els fatxorros espaÑols no se´n donen compte que intentant enfonsar i col·lapsar Catalunya, en el temps els mateixos fatxorros són els que en sortiran més perjudicats, perquè els quedarà una ecsPPaÑa malvista internacionalment, i econòmicament desfeta.

FATXES, ENDAVANT AMB LES ATXES !!!!

CATALUNYA SEMPRE ENDAVANT. GUANYAREM !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
anònim fletxa Vilassar
5 d'agost de 2017, 13.08 h

Els fatxorros espaÑols no se´n donen compte que intentant enfonsar i col·lapsar Catalunya, en el temps els mateixos fatxorros són els que en sortiran més perjudicats, perquè els quedarà una ecsPPaÑa malvista internacionalment, i econòmicament desfeta.

FATXES, ENDAVANT AMB LES ATXES !!!!

CATALUNYA SEMPRE ENDAVANT. GUANYAREM !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 d'agost de 2017, 12.38 h

QUERIDOS NAZIS


ES UNA LASTIMA LA DERIVA DEL FC BARCELONA LOS ULTIMOS AÑOS


MEZCLAR LA POLITICA CON EL DEPORTE AL RADICALIZAR SUS POSICIONES SEPARATISTAS Y HACERLAS OFICIALES DEL CLUB QUE NO DE TODOS SUS SOCIOS

MULTAS Y SANCIONES DE LA FIFA, POR CONTRATACION ILEGAL DE MENORES Y USO DE BANDERAS SEPARATISTAS EN LOS CAMPOS DE FUTBOL

FINANCIACION POR PARTE DE QUATAR, PAIS NO DEMOCRATICO DONDE LOS HAYA Y COMPROMETIDO CON EL TERRORISMO INTERNACIONAL

ESCANDALOS DEL CLUB ANTE HACIENDA POR CONTR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
També alguns catalans ens poden fer sentir vergonya fletxa i no em refereixo només a l'Artur Mas
5 d'agost de 2017, 10.49 h

Racomano especialment llegir els autoelogis que #2 es dedica a ell mateix a la notícia http://www.directe.cat/noticia/626237/el-govern-ultima-la-futura-hisenda-catalana . Riureu un rato.

VISCA LA REPUBLICA CATALANA. NINGÚ ATURARÀ EL POBLE DECIDIT A SER LLIURE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Algú te dubtes de que españa.......es UNA DICTADURA TOTALITARIA, CORRUPTE I EN DESCOMPOSICIÓ...............I algú te dubtes, del perquè VOLEM MARXAR............??? fletxa VOTAR SEMPRE––––––-ES DEMOCRACIA–––––––-el que vol la abstenció es directament un FEIXISTA, com el Canaleta, .................TROLL DISFRESSAT.
5 d'agost de 2017, 09.28 h



COLAU, cada cop veig mes clar que lo teu no es afavorir Barcelona. Al contrari, gestiones molt malament i tens problemes que no prens resolucions ràpides, com els fets de Arran, i altres vagues que ens perjudiquen molt.

Que el "merdè" ve de Madrid, ja ho sabem, peró nena posat las pilas......


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
5 d'agost de 2017, 07.14 h







L'estupidesa acomplexada i infantilment fanfarrona de l'esPPanyolisme tronat i casposament feixista que ha imperat a les esPPanyes des dels adoctrinaments del franquisme, ha fet impossible cap mena de RECONCILIACIÓ de Catalunya amb l'estat CASPAnyol.




Que ells continuin, si així els hi plau, amb la constitusiong trucada pel xxantatge de l'exèrcit FRANQUISTAi amb la RISIBLE monarquia d'uns borbons que han estat expulsats del país dues vegades pel poble i una altra per Napoleo.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.