directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 01:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Codi Penal espanyol castiga amb presó ''coartar l'emissió del vot'' a un Parlament

Ho recorda via Twitter el vicepresideEl Fiscal General de l’Estat ho defensava en la seva tesis doctoral, ho vam explicar fa unes dies al directe.cat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| "Els qui utilitzin força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir a un membre [...] d'una assemblea legislativa de comunitat autònoma assistir a les seves reunions, o, pels mateixos mitjans, coartin la manifestació lliure de les seves opinions o l'emissió del seu vot, han de ser castigats amb la pena de presó de tres a cinc anys". Aquest és l'article 498 del Codi Penal espanyol (impedir a un membre d'un òrgan legislatiu assistir a les seves reunions), que apareix sota el títol de delictes contra la Constitució, al capítol sobre delictes contra les institucions de l'Estat i la divisió de poders i que s'ha encarregat de recordar el vicepresident primer del Parlament i lletrat, Josep Costa, en relació a l'estat actual del procés. 
Josep Costa, al Parlament
Josep Costa, al Parlament
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
El Fiscal General de l’Estat ho defensava en la seva tesis doctoral, ho vam explicar fa unes dies al directe.cat 

A través d'una piulada, Costa ha volgut fer palès que ni tan sols les lleis espanyoles avalen l'atropellament de drets que està duent a terme l'Estat amb els diputats electes que actualment són empresonats i exiliats per les seves idees, especialment pel que fa a les dificultats d'investir el president Carles Puigdemont. 

Costa ha assenyalat també l'article 499 del Codi Penal -que apunta com a delicte penat amb "inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de deu a vint anys" el fet de "trencar la inviolabilitat [...] d'una Assemblea legislativa d'una comunitat autònoma- en relació a la il·legalitat de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i el 500 -sobre la "detenció il·legal d'un membre dels òrgans legislatius" que castiga "l'autoritat o funcionari públic que detingui un membre [...] d'una assemblea Legislativa d'una comunitat autònoma, tret dels supòsits o sense els requisits que estableix la legislació vigent"- per demanar implícitament la llibertat dels presos polítics com Oriol Junqueras o Joaquim Forn. 

D'altra banda, també ha carregat contra el poder judicial que no treballa de manera independent del Gobierno apuntant a l'article 501, sobre les penes aplicables (inhabilitació de deu a vint anys) a "l'autoritat judicial que inculpi o processi un membre [...] d'una assemblea Legislativa d'una comunitat autònoma sense els requisits que estableix la legislació vigent". 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
22 de gener de 2018, 19.08 h

Això a espanya rai. No acceptara la denuncia i endavant a donar lliçons d'estat de dret i de separació de poders. Mentrestant el govern de madrid i alguns amics que afinen passant-se les seves pròpies lleis per allà i europa mirant cap un altre costat perque a un 'amic' no se li fa segons què.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de gener de 2018, 18.37 h

Això a espanya rai. No acceptara la denuncia i endavant a donar lliçons d'estat de dret i de separació de poders. Mentrestant el govern de madrid i alguns amics que afinen passant-se les seves pròpies lleis per allà i europa mirant cap un altre costat perque a un 'amic' no se li fa segons què.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
22 de gener de 2018, 18.10 h

El gigante informático Tech Data se lleva la sede fuera de Cataluña.
La lista de empresas que se evaden a otras partes de España incluye este lunes a Inveready, el centro médico QMS e Industrias Sardañés.

El FMI rebaja su previsión de crecimiento para España al 2,4% en 2018 por la incertidumbre política.
España es la única entre las grandes economías que ve recortadas sus perspectivas, aunque se mantiene como la que más crecerá.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.