directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

A punt la primera motocicleta elèctrica 100% catalana

El model, de la marca Rieju, costarà poc més de 4.000 euros, i es vendrà el 2011

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La primera motocicleta elèctrica 100% catalana ja és una realitat. Ha estat batejada amb el nom de MIUS 4.0, i és fruit de la col·laboració de sis empreses catalanes, que amb el suport de la Generalitat, han creat la moto elèctrica sense emissions més eficaç del mercat actual. Amb un pes de 85 quilos, la MIUS 4.0 es carregarà en 6 hores, tindrà una autonomia de 50 quilòmetres, costarà uns 4.500 euros, i suposarà un estalvi respecte les motocicletes convencionals d'uns 300 euros anuals. El model, destinat a un ús eminentment urbà, serà presentat oficialment a la Fira de Milà i es començarà a comercialitzar l'any 2011. El producte va destinat preferentment a les grans flotes d'empreses.
motocicleta elèctrica
Comparteix
   


Etiquetes
La MIUS 4.0 és un projecte realitzat íntegrament a Catalunya en totes les seves fases, des del disseny, fins a l'enginyeria, passant per la recerca i desenvolupament i la fabricació. Precisament aquest ha estat un dels aspectes que ha destacat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que ha recordat que un dels reptes del Pla de Recerca i Innovació 2010-2013 era que Catalunya es posicionés com un referent en el camp de la mobilitat sostenible.

El projecte, que ha comptat amb un pressupost d'aproximadament un milió d'euros, ha tirat endavant gràcies a les sinèrgies creades per sis empreses catalanes, i al suport d'ACC10, que des del 2007 ha impulsat el clúster de fabricants i proveïdors de motocicletes de Catalunya de forma contínua i el projecte MIUS, en particular, mitjançant el programa de nuclis cooperatius. És per això que Huguet ha felicitat les sis empreses participants: Rieju, Arianetech Ingeneria, JJuan, Guilera, Beon Automotive i Advanced Frame Technologi, per haver aconseguit reblar el cercle que suposa col·locar un producte al mercat.

Baix pes i gran autonomia

La MIUS 4.0 és un scooter elèctric de roda alta, robust, lleuger i molt estable. Pesa 85 quilos, el que suposa que es posicioni com una de les motocicletes més lleugeres del mercat, i per la seva ergonomia s'adapta fàcilment a totes les mides dels diferents usuaris. Les seves bateries es carreguen en menys de 6 hores, i està equipada amb un sistema de diagnòstic accessible mitjançant la connexió a un PC.

Es tracta d'un vehicle destinat per a un ús eminentment urbà gràcies a la seva eficiència i funcionalitat. La seva autonomia fregarà els 50 quilòmetres, i l'eficiència arriba al 92%.

Destinada al mercat de les grans flotes

La seva comercialització, que s'espera comenci l'any vinent, pot suposar un impuls pel sector de la motocicleta català, un dels més afectats per la crisi econòmica amb caigudes en les vendes de fins el 60% en un any. Inicialment, la MIUS, que tindrà un preu de 4.500 euros aproximadament, es destinarà a empreses amb grans flotes de vehicles. Aquest pas, garantirà les vendes fins que els punts de recàrrega siguin més habituals a Catalunya. Inicialment, els sis socis del projecte esperen vendre unes 2.500 unitats el primer any. En aquest sentit, el conseller Huguet ha fet una crida a les administracions per 'predicar amb l'exemple' i incorporar la MIUS a les seves flotes.

La motocicleta es presentarà oficialment en societat a la Fira de Milà que se celebra la primera setmana de novembre, i que es una de les cites de referència del mercat de les dues rodes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Lluis fletxa Barcelona
28 d'octubre de 2010, 13.57 h

4.500 € ???? ta mare, noi...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 d'octubre de 2010, 08.07 h

4.500 €!!!...estan boixos aquests figuerencs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
28 d'octubre de 2010, 08.04 h

Doncs el munipes, vigilants , .... que canviín la Honda i la yhamaha. O també tenim convenis per anar sempre amb motos estrangeres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.