directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 16 de novembre de 2010 05:00 h

Laporta, les núvies i Reagrupament

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

núvia, reagrupament, rcat
Comparteix
   


La campanya electoral sempre deixa imatges curioses, però amb l'entrada de noves formacions que han de disputar-se l'atenció mediàtica amb els partits tradicionals, l'originalitat va més buscada que mai.

Després de la Carreterina, els euros de Reagrupament i les butlletes per finançar el partit a canvi de telefonades o sopars amb Joan Carretero, l'última novetat de Reagrupament és aquest curiós vestit de núvia que ha servit d'espot publicitari vivent a la Fira Tot Nuvis de Reus.

Els reagrupats han aprofitat l'ocasió per explicar el conte de les núvies, una estranya metàfora del panorama polític català en què Joan Laporta apareix com un pretendent 'molt ric poderós i benplantat, que conduïa un Ferrari. I es va plantejar seriosament, casar-se amb ell. Però, el que son les coses! Aquest pretendent la va rebutjar. A més, es va endur part dels convidats de la núvia maca, no per anar de casament precisament, sinó per a jugar un partit de futbol'.

La núvia més maca del món
Hi havia una vegada una núvia “molt maca” que fa prop de 2 anys que es vol casar. La data del casament potser que s’hagi d’ajornar una mica però ben segur que arribarà el gran dia. Tota núvia en el dia del seu casament inicia el ball amb un vals. La sintonia ja la té i ella s’ha preparat els passos adequats per aquella bonica dansa.
Detall de la toia i el símbol de Reagrupament sobre el vestit.jpg

Una segona núvia no tan maca
Hi havia, al mateix temps, una segona núvia, no tan maca com ella, que també volia ballar aquell vals i prendre-li així els convidats al casament a la núvia maca. Però els passos a seguir per poder-lo ballar, de l'única manera possible, no eren els mateixos. I, a més, la sintonia per a poder ballar aquell vals, l’havia de demanar de genolls a una gent que, precisament el que més els agrada és el “pasodoble”, Que viva España!

El “pasodoble” és un ball de Festa Major que normalment es balla a les places dels pobles. Una vegada acabada aquesta Festa Major, la plaça queda bruta, plena d’envasos, gots de plàstic i papers pel terra i quan s’acaba el ball s’apaguen els llums i tothom se’n va. Perquè quedi neta aquesta plaça i es pogués ballar un vals, s’hauria d’aixecar molta gent de les “cadires” des d’on han vist l’espectacle de la Festa i netejar-la. Però això no ho fa ningú.

Una tercera núvia no gens maca tampoc
Tanmateix encara hi havia una tercera núvia, no gens maca tampoc, que diu als seus convidats que en el seu casament s’escoltarà un “concert”. És del tot evident que els “concerts” no són, ni de bon tros els adequats per a un casament i, a més a més, també l’haurien de demanar de gonolls a la mateixa gent que li és costum ballar el “pasodoble”. El “pasodoble” els és gratuït i el concert els sortiria molt ruinós.

Els convidats en aquest casament ja ho saben això, però els fa mandra aixecar-se de les “seves cadires” per ballar el vals, ells no el necessiten. Els concerts s’escolten en les llars on les parelles ja estan casades des de fa molts anys i funcionen de forma totalment equilibrada. Però és clar, aquestes parelles, en el seu dia, van formalitzar el seu matrimoni i en el seu casament el ball es va iniciar amb un vals. Un vals tocat per una gran orquestra, ja ho és un concert, però la sintonia ha de ser la d’un vals.

Un pretendent de la núvia maca
Us he d’explicar una anècdota ben curiosa. A la primera núvia, la més maca del món, li va sortir fa uns 4 mesos un pretendent molt 'ric' poderós i benplantat, que conduïa un Ferrari. I es va plantejar seriosament, casar-se amb ell. Però, el que son les coses! Aquest pretendent la va rebutjar. A més, es va endur part dels convidats de la núvia maca, no per anar de casament precisament, sinó per a jugar un partit de futbol.

Tot i que hi ha bons jugadors, el futbol és un esport d’espectacle. El futbol també es practica a totes les Festes Majors dels pobles. Sempre hi ha algú que s’apunta a jugar un “partidet”. Hores d’ara alguns se’n deuen penedir. No sempre en un partit s’hi juga net. Molts familiars de la núvia vàrem respirar tranquils. Aquell nuvi no era l’adequat ni de bon troç per a aquella núvia tan maca.

Aquesta núvia és seriosa, responsable, noble, honesta, treballadora incansable i disposada a netejar la brutícia de la plaça on cada any es fa la Festa Major i deixar-la neta i pulida per poder-hi ballar la dansa més elegant i digna que es mereix un bon casament: el vals. La núvia més maca del món es casarà, finalment, amb el seu pretendent de tota la vida que l’espera impacient per a viure plegats, lliures i amb dignitat: EL POBLE DE CATALUNYA.



MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Dionis fletxa Barcelona
16 de novembre de 2010, 22.29 h

Em sembla que aquesta "nuvia molt maca que fa prop de 2 anys que es vol casar" haura d'acabar fent-se "monja", es a dir : casant-se amb deu, ja que no hi ha deu que es casi amb ella...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carme fletxa Banyoles
16 de novembre de 2010, 18.56 h

#2 És cert, sembla que aquesta nuvia tan "seriosa", que no ha pogut casar-se legítimament, per tal de no quedar-se sense parella, estaria disposadafins i tot a ser l'amant adúltera de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de novembre de 2010, 14.41 h

Que el Laporta hagi plantat el Carretero a l'altar no m'extranya gens.

Amb l'odi i ressentiment que gasta el doctor... Transmet mala llet, sempre negatiu. Va d'Espartà i així vol manar.

¿¿¿El Laporta López Tena i López Bofill Uriel Clara Simó Strubell i tots els que van amb SI i els hi donen suport son dels de Viva España??? El Carretero està molt desesperat i sense arguments.

"La núvia Carretera al principi semblava molt democràtica i regeneradora. S'omplia la boca ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Blai Pasqual fletxa Niudenúvols
16 de novembre de 2010, 10.00 h

L'independentisme freak, a més de multiplicar-se en àtoms minúsculs, continua patint un problema greu d'ortografia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.