directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 27 d'octubre de 2010 05:00 h

La guerra dels militants

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

rcat erc esquerra solidaritat catalana sci si
Comparteix
   


Els números de vegades juguen males passades, i aquest cap de setmana hem viscut diverses errades en recomptes de militants que caldria destacar.

L'episodi més polèmic del cap de setmana ha estat el trencament de l'acord electoral entre el Bloc Sobiranista Català (BlocSC) i Reagrupament. Des del Bloc el seu líder, Josep Maria Boix i Caparrós, feia arribar als mitjans una nota anunciant la ruptura de la coalició amb Joan Carretero i la voluntat de presentar-se en solitari el 28-N. En paral·lel a la nota oficial, també va córrer un correu difamatori a nom del Bloc Sobiranista però que en realitat enviat per l'associació 'Joves amb Empenta' i que alguns mitjans van publicar com a bo.

El cas és que el trencament entre ambdues formacions ha estat interpretat maliciosament per alguns mitjans, com és el cas del digital l'Independentista, vinculat a Solidaritat Catalana, que no van dubtar a titular que Reagrupament 'perd 7.500 associats' amb la marxa del Bloc. Com tothom sap, a hores d'ara Reagrupament s'acosta als 4.000 associats, però en cap cas s'acosta als 7.500, de manera que no pot perdre aquesta xifra a risc de quedar-se amb -2.500 militants.

Els 7.500 militants fantasma neixen dels comunicats de Bloc Sobiranista, que és qui fa gala de comptar amb 7.500 militants sumant els membres de totes les associacions que els donen suport, una manera poc ètica de comptar simpatitzants. Si aquesta apropiació fos possible, Solidaritat Catalana, que aquesta setmana informava que compta amb el suport de Greenpeace -Quina Greenpeace? Greenpeace Catalunya? O Greenpeace Espanya? O Greenpeace Sant Jaume de Frontanyà?- podria apuntar-se com a militants els 3 milions d'associats que tenen els ecologistes arreu del món.

L'altra gran errada numèrica del cap de setmana ha estat arran dels compromisos d'Esquerra per negociar un nou Govern, fixats a través de la campanya Catalunya Decideix, que ha enquestat 72.000 persones. Arran d'aquesta xifra, s'ha arribat a dir que Esquerra disposava de 70.000 militants, quan la darrera xifra oficial a que va tenir accés directe!cat xifrava els militants republicans en 9.878. Les 72.000 persones que van col·laborar en l'elaboració del programa d'Esquerra són la suma de militants, simpatitzants i persones no relacionades amb ERC però que voten el partit.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
28 d'octubre de 2010, 02.13 h

Recordeu qui es l'enemic??? doncs es ecspaña, pp, psoe, ppc, ciu.....Perque aquesta obsessiò de desqualificar sistematicament a "l'altra" partit independentista (sigui el que sigui)?. Primer, que es de pati d'escola, segon, es diuen veritables disbarats carents de credibilitat o plens de falsetats imposibles de demostrar en la majoria dels casos. Tercer, hauriem d'estar preocupats per que la gent voti per l'independència, per que no hi hagi cap abstenciò, per fer fora a albertitos, camach... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
victor fletxa barcelona
27 d'octubre de 2010, 22.33 h

això de Greenpeace us ho podíeu estalviar! enlloc diu que Solidaritat compti amb els adherits de cap d'aquestes organitzacions, tant sols esmenta que van ser presents com a convidades a l'acte... quin rigor! amb això ens demostreu la por que teniu a Solidaritat! qui us ha vist i qui us veu, ara donant peixet al doctor Carretero per fer la guitza a l'independentisme que realment us fa competència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Judith fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2010, 16.41 h

A mi m'ha sobtat el tema de Greenpeace... Algú podria precisar una mica més aquesta dada? La trobo, com a mínim, curiosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Ardèvol
27 d'octubre de 2010, 11.56 h

Quan de mal que ha fet la ESO.
Si feu un article de xifres, com a mínim sigueu curosos.

4000
-7500
------------
-3500


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dinoucat fletxa La Noguera
27 d'octubre de 2010, 08.28 h

I no parlem dels 868 adherits de Solidaritat, quan se' parlava de 17.000


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.