directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 01:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 23 de setembre de 2015 19:24 h

65 galeries de 22 països protagonitzen el Swab 2015

La Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona es reinventa amb nous espais i una aposta per les 'performances'

Barcelona (ACN).- 65 galeries de 22 països d'arreu del món participaran a la vuitena edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona, que s'obrirà al públic de l'1 al 4 d'octubre exhibint l'obra de més d'un centenar d'artistes emergents. Swab 2015 es reinventa amb nous espais, presentacions d'artistes africans i del Carib, i una selecció d'art xinès contemporani crític respecte a les pràctiques tradicionals. Les 'performances' també seran protagonistes amb accions i intervencions relacionades amb el cos, el temps, l'espai i l'acció. Per facilitar el trànsit de visitants, dos autobusos llançadora històrics connectaran el centre de la ciutat amb la fira, que enguany també se celebrarà al pavelló Italià.


'Swab Seed', comissariat per David Armengol, serà un espai per presentar projectes independents, amb sis sales a Barcelona, una a Madrid i una a Berlín, tal i com ha explicat el propi comissari. Mentre que les presentacions individuals de pintura d'artistes africans i del Carib es podran trobar a 'Swab Gate', l'art xinès es podrà trobar a 'Swab "Zhōngguó: la nova fotografia xinesa'. A 'Swab Fórum', qui comptarà amb la col·laboració De Apple Arts Centre (Amsterdam), sis artistes establiran un diàleg entre ells i obres de les diferents galeries de la fira.

Altres propostes més consolidades seran el 'Programa General', que acollirà les galeries d'art contemporani consolidades i presenten artistes nascuts a partir de 1975. L'espai 'SOLO Swab' exhibirà les obres de individuals d'artistes llatinoamericans, tal i com ha explicat una de les seves comissàries, Direlia Lazo. El 'Programa MYFAF' s'encarregarà de presentar tres galeries de nova creació, mentre que 'Swab Thinks' serà un espai per a reflexionar sobre les transformacions de l'art contemporani. Finalment, 'Swab Drawing Applications' mostrarà l'evolució artística del dibuix.

Guardons i pressupostos

La fira, amb el suport de galeries nacionals i internacionals, així com de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, presenta també diversos guardons, com el Premi Fundació Lluís Coromina al Millor Artista Català, que consisteix en la compra d'una peça d'un participant català, i el Premi DKV Seguros al Millor Artista Espanyol, amb l'adquisició d'una obra d'un artista espanyol que participa en la present edició.

Tot i tenir un pressupost de 250.000 euros, el director de Swab, Joaquín Díez-Cascón, ha explicat la problemàtica per aconseguir noves ajudes econòmiques, on les "micro-ajudes" de les entitats col·laboradores tenen un paper molt important. Mentre que l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) proporciona una ajuda de 50.000 euros, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en facilita 25.000.]]>



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.