directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 23 de setembre de 2015 20:09 h

Més de setanta editors catalans es manifesten a favor de la independència

Advoquen per un país "més culte", que "cuidi la seva indústria editorial" i que pugui projectar "arreu del món" la seva literatura

Barcelona (ACN).- Més de setanta editors catalans han signat un manifest en el qual demanen a la societat catalana que "faci un pas endavant" i doni suport a les candidatures que "promouen un futur d'il·lusió i d'esperança" per al país. El manifest acaba amb un contundent: "El 27, votem independència!!!". L'escrit esgrimeix un seguit de raons, totes vinculades al món editorial, per les quals consideren que aquesta opció política és la millor per al seu sector. Asseguren, entre d'altres, que volen construir "un país més culte", que "cuidi la seva indústria electoral" i que pugui projectar "arreu del món" la seva literatura.


Més endavant manifesten la voluntat de construir un país que "cuidi la seva indústria editorial, que no ignori els lectors" i que disposi d'un sistema públic bibliotecari que garanteixi l'accés de tothom al món del llibre.

Un altre interès que mostren els editors és el de fer un país "que se senti orgullós" que la seva capital, Barcelona, sigui "capital internacional" de l'edició en català i castellà. En aquest sentit també reclamen un país amb instruments "legals, fiscals i educatius" que no penalitzin la feina de les editorials.

Finalment, els editors que signen el manifest reclamen un país que pugui projectar arreu del món "la seva literatura i els seus creadors i creadores sense cap altra limitació que la seva capacitat".
]]>



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.