directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 16:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 23 de setembre de 2015 23:53 h

Unió rebutja "rotundament" la reforma de la llei del TC amb una esmena a la totalitat

El partit considera "absolutament necessari" el diàleg, el pacte i la consulta per resoldre la qüestió catalana

Barcelona (ACN).- Els diputats d'Unió Democràtica han presentat aquest dimecres a la tarda una esmena a la totalitat a la Proposició de Llei de reforma del Tribunal Constitucional. L'esmena a la totalitat amb text alternatiu defensa que l'actual marc jurídic de la Llei del Tribunal Constitucional ja preveu eines suficients per resoldre les qüestions que el Grup Popular planteja a la seva proposició de llei. La diputada Montse Surroca ha subratllat que el PP "s'equivoca" defensant la reforma i recorda que el problema català s'ha de resoldre "políticament" i no a través d'una instrumentalització del Tribunal Constitucional.

Surroca també ha remarcat que "és absolutament necessari el diàleg, el pacte i la consulta com a únic camí" per resoldre la situació. La diputada d'Unió considera que és un error pensar que una proposició de llei resoldrà el problema i ha reiterat que Unió no es mourà de la via del diàleg. <br /><br />També ha lamentat que els populars afegeixin més llenya al foc, una actitud que "només portarà a l'abisme i a un inevitable xoc de trens". Surroca ha alertat també que aquest intent de "manipular" el Tribunal Constitucional comportarà "greus conseqüències" per als ciutadans afectant a la cohesió i a la convivència.<br />



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.