directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 20:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 24 de setembre de 2015 08:14 h

Mascarell demana a l'Estat que el llegat de Carmen Balcells estigui a Catalunya

El Departament de Cultura adquireix uns quaderns de viatge de Ràfols-Casamada i llibretes amb dibuixos i notes

Barcelona (ACN).- El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha mostrat "respecte" per la decisió de Carmen Balcells de vendre el seu llegat al Ministeri de Cultura si aquesta era la seva voluntat i la dels hereus. En una entrevista a l'ACN, Mascarell ha afirmat, però, que l'arxiu de l'agent literària hauria d'estar "al més a prop possible del lloc on va ser produït", és a dir, a Catalunya. "És el més lògic", ha insistit, i així ho ha sol·licitat al secretari d'Estat de Cultura. El conseller ha atribuït a "casualitats desgraciades" que part del llegat de Ràfols-Casamada acabés als Encants i ha anunciat que han adquirit uns quaderns de viatge i unes llibretes amb dibuixos i notes de l'artista i de Maria Girona.


El Ministeri de Cultura va anunciar aquest dimarts que ja havia arribat a un preacord per a l'adquisició de l'arxiu de l'agent literària Carmen Balcells, que va morir dilluns a Barcelona als 85 anys. Segons va informar en un comunicat, el govern espanyol estava pendent només de formalitzar l'acord després que el Ministeri ja n'adquirís una part el 2010.

De la seva banda, el Departament de Cultura ha admès que en els darrers mesos havia mantingut comunicacions amb l'agent literària sobre la possible adquisició del seu llegat literari perquè generava prou interès perquè el seu fons ingressés a la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Sobre el futur de l'agència literària de Carmen Balcells, Mascarell s'ha mostrat convençut que continuarà treballant des de Barcelona perquè el futur del país té "més que mai totes les condicions per esdevenir un referent cultural a nivell internacional" en contra, afirma, "del que alguns diuen". "A tothom li interessarà mantenir-s'hi , als que ja hi treballen i venir als que no hi són", ha afirmat.

Recuperar el "substancial" del llegat Ràfols-Casamada

En declaracions a l'ACN, Mascarell ha explicat que ja ha conegut les "circumstàncies" que van provocar que el llegat de Ràfols-Casamada-Maria Girona acabessin als Encants i ho ha atribuït a un seguit de "casualitats desgraciades". "Tots ho lamentem, no hauria d'haver passat però va passar", ha precisat.

Davant d'això, ha explicat que el Departament de Cultura treballa des de fa temps per recuperar "tot allò substancial" de l'arxiu de l'artista, més enllà del llegat localitzat als Encants, que no tenia un valor rellevant. Així, ha anunciat que recentment ha comprat a un llibreter uns quaderns de viatge i unes llibretes amb dibuixos i notes de l'artista i la seva dona, Maria Girona.]]>



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.