directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 8 de juny de 2017 14:38 h

La Crida pel finançament valencià reclamarà aquest dissabte la retirada dels PGE i "les claus de la caixa"

Un centenar d'entitats i més de 2.000 persones, moltes d'elles càrrecs públics, donen suport al manifest que diu "prou" a l'infrafinançament i clama "contra l'espoli"

ACN València .-Un centenar d'entitats, sindicats, partits polítics i més de 2.000 persones, moltes d'elles càrrecs públics, han donat suport al manifest que convoca a la manifestació d'aquest dissabte a València, organitzada per la Crida pel finançament. En roda de premsa, una de les portaveus de la iniciativa, Consol Barberà, ha explicat als mitjans que la manifestació reclamarà la retirada dels Pressupostos generals de l'Estat (PGE) 2017, clamarà contra "l'espoli" de l'estat espanyol i dirà "prou" a l'infrafinançament. Barberà ha recordat que tots els partits representats a les Corts Valencianes, "sense excepció", varen signar una declaració institucional contra els PGE i en demanda de mobilitzacions que cohesionessin la societat a l'entorn d'aquesta reivindicació. "Ara és la societat valenciana la que recull i enforteix aquest prou", ha dit.

Barberà ha denunciat que mai des del 1982 els PGE han cobert les necessitats d'educació, sanitat i serveis bàsics del País Valencià i que cada any l'Estat ofereix un préstec a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que genera més deute. La portaveu ha afegit que enguany, a més, la inversió per càpita dels valencians és la més baixa de tot l'estat espanyol, 119 euros, i ha considerat que "l'espoli" i "el tracte colonial" ha provocat un empobriment i un risc de pobresa per sobre de la mitjana. "És una absoluta anomalia que una autonomia per sobre de la mitjana pagui com si fos rica", ha lamentat. 'No als Pressupostos generals de l'Estat. Prou espoli' serà la pancarta que encapçalarà la manifestació, portada per representants de les entitats convocants. Una segona pancarta, amb el lema 'Volem les claus de la caixa' serà duta pels càrrecs públics, regidors i alcaldes que donen suport a títol individual a la convocatòria. La manifestació tindrà una tercera pancarta que encapçalaran les associacions juvenils adherides i que farà referència al futur. Regidors de 49 ajuntament de nord a sud del País Valencià han donat suport al manifest. A títol individual ho ha fet el síndic de Comptes valencià Vicent Cucarella, la secretaria autonòmica d'Hisenda Clara Ferrando, l'eurodiputada d'EUPV Marina Albiol o el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes Fran Ferri, i diputats d'aquest partit i de Podem, entre altres. A la manifestació estan previstos autobusos des de les comarques centrals valencianes, des de Castelló i també des d'Alacant, han explicat els organitzadors. En aquest sentit, un altre dels portaveus, Vicent Maurí (Intersindical Valenciana), ha previst que la manifestació sigui "històrica" però ha assenyalat que, independentment de l'afluència, no és més que "un primer pas" perquè el missatge de l'infrafinançament arribi a la societat. Mauri ha indicat que aquesta qüestió es troba en l'agenda valenciana i que és un èxit perquè fa 20 anys no hi era. Al respecte ha dit que cal que també sigui l'eix central del pròxim 9 d'octubre, diada del País Valencià, i que aquesta no serà la darrera de les mobilitzacions. El portaveu ha explicat que el fet que es convoqui ara al juny és degut a què els PGE estan en tràmit al Senat i han de ser ratificats al Congrés i que és el moment de fer pressió. La 'Crida' compta amb el suport d'entitats, sindicats i partits polítics com Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Plataforma pel Dret a Decidir, Assemblea per les llibertats contra la repressió-València sense mordassa, Plataforma de les persones en situació de dependència del PV\/CV, Podem, Plataforma per la Llengua País Valencià, Poble Lliure, les CUP de Biar i Almàssera, POSI, 15M, L’Ullal-L’Or dels valencians, BEA, JODaD, SEPC i la Societat Coral El Micalet, entre altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.