directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de setembre de 2017 15:38 h

Rajoy demana al TC la suspensió de la llei i el decret del referèndum i que es notifiqui a tot el Govern i els alcaldes

Les notificacions arribaran a més de 1.000 persones, entre les que hi ha tot el Govern, la Mesa del Parlament i els 947 alcalde de Catalunya

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous la interposició davant del Tribunal Constitucional d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei del referèndum, així com la impugnació del decret de convocatòria de l’1-O, el decret d’ampliació de continguts i la resolució del Parlament que designa els cinc membres de la Sindicatura Electoral. S’hi ha sumat a última hora la interposició d’un incident d’execució de sentència contra l’admissió a tràmit de la Llei de transitorietat. Els escrits demanen la nul·litat i suspensió de tots aquests acords, així com la notificació personal de la suspensió al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a tot els seus consellers, als alts càrrecs de la Generalitat relacionats amb l’organització del referèndum i a tots els alcaldes de Catalunya. A més incorporen la petició de deducció de testimoni, és a dir una petició perquè el TC activi la via penal, contra el president de la Generalitat, tots els membres del seu govern i els membres de la Mesa del Parlament que van donar llum verda als acords.

En total el govern espanyol acumula sis impugnacions davant del TC en només dos dies, i s’hi sumarà previsiblement encara un nou recurs contra la Llei de transitorietat, que s’aprovarà al Consell de Ministres de divendres, un cop el Parlament doni llum verda a la norma amb els vots de JxSí i la CUP. Advertència als mitjans públicsL’executi també ha llançat dues advertències als mitjans de comunicació públics de Catalunya –via TC- perquè s’abstinguin de publicar publicitat sobre el referèndum, i als secretaris i interventors dels ajuntaments –via carta directa- als qui recorda que no poden col·laborar amb l’organització de l’1-O. Fonts de La Moncloa han apuntat també que un cop es publiquin els recursos al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) no només quedaran advertits tots els responsables institucionals, sinó també tots els ciutadans, de manera que –diuen- qualsevol persona que col·labori amb l’organització del referèndum pot patir represàlies legalsA més, el govern espanyol deixa a mans de la Fiscalia possibles actuacions sobre el territori per impedir el referèndum, com és el cas dels escorcolls de la Guàrdia Civil a una empresa que se sospita que ha imprès actes d’escrutini. Segons han explicat fonts de La Moncloa, l’advertència als 947 alcalde de Catalunya està inclosa dins de la impugnació del decret d’ampliació de continguts de la convocatòria de l’1-O, mentre que les advertències i peticions per traslladar el cas a la Fiscalia per als membres del Govern i la Mesa consten als recursos contra la Llei del referèndum i la convocatòria.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.