directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 16:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 23 de maig de 2018 21:14 h

Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho, guanyen el Premi Millor Història de Ficcions

El relat de Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, ha estat la Segona Millor Història en una edició amb una participació rècord d’estudiants de secundària

ACN Barcelona.-El concurs literari Ficcions continua fent de l’escriptura un joc i per desè any consecutiu premia els millors textos dels alumnes d’institut catalans, valencians i balears. El certamen, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), ha anunciat aquest dimecres els guanyadors de les dotze categories a l’auditori de La Pedrera-Casa Milà de Barcelona. El Premi Millor Història ha recaigut en Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho, del Joaquim Rubió i Ors de Sant Boi de Llobregat i del Centre d’Estudis Dolmen de l’Hospitalet de Llobregat, que van presentar el relat ‘R31CH’. “La història explica la vida d’una espia turca al Berlín dels anys 30 que intenta evitar la Segona Guerra Mundial”, ha explicat Sancho a l’ACN. El jurat ha valorat que el text ofereix “un sentit del ritme narratiu certament infreqüent, una capacitat de crear atmosferes de suspens d'una maduresa insòlita, que beuen de la narrativa històrica contemporània, i, cosa igualment meritòria, una facilitat de trobar el vocabulari adequat a la situació”.

Entre els guardonats, destaca la narrativa de ‘Psicodèlia’ per la qual Víctor Pérez de l’IES de La Jonquera ha obtingut el Premi Segona Millor Història. Pérez ha assegurat no estava gaire convençut de participar però li fa fer cas a la seva professora Olga, que el va animar a apuntar-se. Tal com és habitual, els alumnes barcelonins opten a una categoria a part que s’ha atorgat a Lisa Matamala i Camila Hope del centre IPSE Escola amb la història ‘Amnèsia’. Al voltant de 250 persones han omplert l’auditori de l’edifici modernista mentre s’ha fet públic el nom dels autors de les històries més ben treballades de Lleida, Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Penedès, Maresme, Catalunya central i Vallès. El professor Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, ha recollit el guardó de Professor més motivador de Catalunya, d’entre cinc professors i professores finalistes. Personalitats del món de la cultura com l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l'AMIC, M. Carme Rodríguez s’han encarregat d’amenitzar la vetllada amb les seves intervencions. Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis, que s’han celebrat a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. En l’edició d’enguany s’han embarcat en l’aventura de crear històries, lema del concurs, 3.593 joves d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Segons l’organització, que va tirar endavant el projecte per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves de parla catalana, “aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.