directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 28 de maig de 2018 17:57 h

El PP exigeix a Conesa una comissió d'investigació per esclarir la "presumpta corrupció" a la Diputació de Barcelona

Riera reclama el cessament de tots els càrrecs processat en una investigació judicial

ACN Barcelona.-El portaveu del PP a la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, ha exigit a la presidenta de l'ens, Mercè Conesa, que impulsi una comissió d'investigació "per esclarir la presumpta corrupció i el desviament de fons de l'organisme". A més, li ha demanat que cessi els responsables del Departament de Relacions Internacionals i tots aquells que estiguin processats. Riera ha enviat una carta a Conesa amb aquestes peticions, després de l'operació policial de la darrera setmana que va comportar diversos escorcolls i detencions per un suposat frau en subvencions. Riera ha afirmat que "no és la primera vegada" que el departament d'internacional està "sota sospita" ja que ha recordat que al gener ja va preguntar sobre les possibles relacions entre la Diputació i el "fugat expresident Puigdemont". Afegeix que han conegut cassos de "mobing, assetjament sexual i maltractaments" en aquest departament que, apunta, "ara s'afegeixen a la presumpta corrupció i desviació de fons".

Riera ha afirmat en un comunicat que han rebut informacions que indiquen que "existeixen informes que alertaven sobre aquestes pràctiques i mai es van fer públics" i per això ha reclamat a Conesa que "respongui sobre això i aclareixi l'existència dels informes i les advertències a l'organisme". D'altra banda, ha apuntat també a la "vinculació" de l'actual comissionat de Relacions Institucionals, Josep Lluís Alay, "amb el pròfug Puigdemont" i els "vincles" entre les Fundació CATmón i CatDem. Per això, ha reclamat "conèixer fins a quin punt la intervenció de l'organisme era coneixedora de les presumptes irregularitats i desviament de fons per al finançament irregular de CiU".Per tot això, Riera veu "imprescindible" la creació d'una comissió d'investigació que "aporti llum sobre les presumptes pràctiques il·legals" i esclareixi "el nivell de corrupció en que es troba immersa la Diputació". Segons el portaveu popular, fins que es creï dita comissió s'hauria de procedir a cessar tots els càrrecs que han estat detingut o estan sent investigats per tal de "preservar l'honorabilitat de la institució".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.