directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 14:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 28 de maig de 2018 18:05 h

El PDeCAT veu "inadmissible" l'agressió a un urbà de Barcelona i lamenta que es retirés el llaç groc del consistori

La formació demana que es reuneixi la Junta de Portaveus després de la manifestació unionista de diumenge a la plaça Sant Jaume

ACN Barcelona.-El portaveu del grup del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha considerat "inadmissibles" tant l'agressió a un agent de la Guàrdia Urbana en el transcurs d'una concentració de caire unionista aquest diumenge a la plaça Sant Jaume com que l'equip de govern retirés el llaç groc de la façana per alleugerir la tensió. El llaç es va tornar a col·locar després de l'esdeveniment. Ciurana ha reclamat la convocatòria de la Junta de Portaveus "amb caràcter extraordinari i urgent" i ha lamentat la situació "d'anormalitat institucional" a Catalunya. També s'ha preguntat quin era l'operatiu de protecció de l'Ajuntament i si hi va haver "improvisació", alhora que ha recordat que la màxima responsable de la seguretat a la ciutat és l'alcaldessa, Ada Colau.

Des del partit s'ha lamentat que un grup de manifestants intentés entrar a l'Ajuntament per retirar el llaç groc que oneja al balcó consistorial i que en l'intent resultés ferit un agent de la Guàrdia Urbana. La pancarta amb el llaç va ser retirada pels mateixos agents de la policia local, i posteriorment es va tornar a penjar."Són uns fets inadmissibles. Volem saber en quines circumstàncies es va produir la manifestació i quin va ser l'operatiu previst de protecció de l'edifici consistorial", ha dit el portaveu del Grup del PDeCAT. Ciurana també ha recordat que Colau és la màxima responsable de seguretat del govern municipal "pel seu desig". També ha preguntat "en quines circumstàncies es va procedir a retirar el llaç groc del balcó".El portaveu ha recordat que fa uns mesos un grup de manifestants van retirar una pancarta que deia 'Més democràcia' de la façana de l'Ajuntament. Ciurana ha assenyalat que es va arribar a un acord a la Junta de Portaveus per posar una pancarta amb 'Llibertat presos polítics', que posteriorment es va substituir per una amb la llegenda 'Més democràcia' i que finalment es va substituir aquesta segona pancarta pel llaç groc que hi ha ara al balcó.Finalment, el portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona ha reiterat que el seu partit és partidari que el llaç groc "estigui present" a la façana del consistori i ha recomanat als que no el volen que "deixin anar els presoners", perquè d'aquesta manera "els llaços grocs s'acabaran a l'espai públic".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.