directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de juny de 2018 17:20 h

L'Audiència confirma l'absolució a l'exinterventor de la Diputació de Lleida acusat de revelació de secrets

Coincideix amb el jutjat penal 1 i rebutja que s'hagi causat cap dany al servei públic ni a tercers

ACN Lleida.-L'Audiència de Lleida ha confirmat l'absolució a l'exinterventor de la Diputació de Lleida, Jaume Mateu, acusat per la corporació d'un delicte d'alteració documental fraudulenta i d'infidelitat en la custòdia de documents per haver filtrat informació a la premsa. El seu advocat, Pau Simarro, va al·legar que Mateu va ser cessat del seu càrrec a la Diputació de Lleida per no aprovar despeses de presidència ''injustificables'' com ara un sopar de més de mil euros en un restaurant a Barcelona o 4.000 dòlars d'un viatge a Califòrnia. Precisament, la Diputació va acusar Mateu de revelar documents com ara la factura d'aquest restaurant a un diari i que tant aquest com d'altres documents van ser publicats l'abril de 2014. La Sala coincideix amb el jutjat penal número 1 de Lleida i considera que no hi ha proves que acreditin que va ser Mateu qui va filtrar aquesta informació i afegeix que, encara que fos així, no considera provat que s'hagi causat cap dany al servei públic ni a tercers. És per això que ha rebutjat el recurs presentat per l'acusació i confirma l'absolució de Mateu. La sentència és ferma.

Acusacions creuadesParal·lelament, està pendent la sentència del judici que va tenir lloc el 18 i el 25 de maig de 2018 al jutjat penal 2 de Lleida contra dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida acusats d'assetjament laboral a dos funcionaris de l'ens provincial, un dels quals Mateu. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va declarar com a testimoni que va cessar l'exinterventor de la Diputació de Lleida, Josep Mateu, per "falta de confiança", arran de "múltiples i reiterades queixes" de responsables de serveis de la casa i alcaldes i per causar "paràlisi administrativa" ja que allargava la tramitació i gestió d'expedients amb continus canvis de criteri i va negar cap tipus d'assetjament cap a ell. També, la cap d'Organització i Gestió de la Diputació de Lleida, Marlen Minguell, i el coordinador de Noves Tecnologies, Gerard Serra, acusats d'assetjament laboral a Mateu i al tècnic informàtic i delegat sindical de la Central Sindical Independent de Funcionaris, Josep Maria Veganzones, van negar haver insultat, humiliat o atacat la vida privada de cap dels denunciants i van negar que existís mobbing contra cap dels dos. Mateu i Veganzones, en canvi, van declarar que es van sentir "degradats" i "aïllats" quan els van cessar dels seus càrrecs. L'exinterventor, a més, va assegurar que se'l va cessar per fer informes desfavorables i mostrar el seu desacord amb algunes pràctiques, com per exemple, no aprovar que part de la partida destinada a mantenir centres sanitaris es desviés al manteniment d'altres edificis com tanatoris o piscines o no voler pagar a càrrec de la Diputació de Lleida una multa de tràfic del xòfer del president. Pel que fa al polèmic sopar, Mateu, que va ser interventor de la corporació durant tretze anys (del 2000 fins al 2013), va considerar que no s'acreditava l'interès públic d'aquest sopar que es va produir dos dies abans de les eleccions al Parlament del 2012 i tampoc va aprovar els 4.000 dòlars en un viatge oficial del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, a Califòrnia perquè els imports, segons Simarro, no quadraven i a més estaven justificats de manera incorrecta. Mateu es va mostrar convençut que el seu cessament va ser un "càstig" per haver "gosat" fer informes desfavorables a aquestes pràctiques i un "avís a navegants" de cara a la resta de treballadors de la Diputació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.