directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 17 de juny de 2024 02:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 6 d'agost de 2018 23:26 h

El govern espanyol ofereix a l'Open Arms desembarcar al port d'Algesires

El vaixell de l'ONG porta 87 migrants a bord rescatats a les costes de Líbia

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha ofert a l'Open Arms desembarcar al port andalús d'Algesires. Fonts de la Moncloa han assegurat que ja s'han posat en contacte amb el vaixell a través de la Marina Mercant i que Algesires és "el port que té el dispositiu més adequat per al protocol de recepció dels migrants". L'Open Arms porta 87 migrants a bord rescatats a les costes de Líbia el passat dijous 2 d'agost i reclamava amb insistència un port segur per atracar, després d'una nova negativa del govern italià de Salvini. "A menys de 24 hores d'arribar a les costes espanyoles, seguim sense port per desembarcar. Després de fugir de països d'infern, jugar-se la vida al Mediterrani i 4 dies de travessa a bord, ara què? Què els hi diem? Només som socorristes en un vaixell de salvament que els salvem la vida", havia piulat aquest dilluns l'ONG catalana. Després de saber que el port ofert és el d'Algesires, l'Open Arms ha lamentat la llunyania i "tres dies més de travessa pel Mediterrani".

"Està situat a 590 milles nàutiques d'on ens trobem ara, fet que es tradueix en tres dies més de travessa des d'avui, si ens queden suficients queviures per a tots", ha assenyalat l'ONG, que preferiria un destí més proper com Barcelona o València. "Les 87 persones rescatades hauran tardat més d'una setmana per arribar a un port segur", han conclòs amb resignació des de l'Open Arms. Prèviament, tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havien mostrat la seva predisposició a acollir de nou el buc de rescat. "Barcelona i la resta de ports de Catalunya us esperen. Gràcies Open Arms pel vostre coratge i per la feina que feu", havia piulat Torra. "A Barcelona sempre sereu benvinguts", havia allargat també la mà Colau. "El vaixell de rescat humanitari Open Arms porta bandera espanyola i sol·licita port segur", havia interpel·lat l'alcaldessa al president Pedro Sánchez i la vicepresidenta Carmen Calvo.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.