directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 17 d'agost de 2018 13:08 h

Bosch: "Avui és un dia per recordar les víctimes del 17 d'agost. Tota la resta és accessori"

El líder republicà a l'Ajuntament de Barcelona no ha volgut valorar si l'acte havia estat polititzat: "Per respecte no hem d'entrar en polèmiques"

ACN Barcelona.-El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha afirmat que avui és "un dia per recordar les víctimes del 17 d'agost, de sentiment d'empatia, solidaritat i humanitat. Tota la resta és accessori". "Hem vingut per fer un homenatge a tots aquells que van morir i els seus familiars, que van patir moltíssim aquell dia i que encara continuen patint", ha subratllat Bosch en una atenció als mitjans de comunicació després de l'acte a la plaça de Catalunya de record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, per afegir: "Per respecte a aquest patiment, els protagonistes són ells". Quan se li ha preguntat per si l'acte havia acabat estant polititzat pels víctors al Rei, Bosch ha resolt: "Cadascú té el seu estil. He vingut per donar suport a les víctimes i els seus familiars. Per respecte no hem d'entrar en polèmiques".

El republicà ha recordat que "la Rambla és el nervi emocional d'aquesta ciutat, que es va pintar de sang i això no pot tornar a passar". També ha ressaltat com la ciutat de Barcelona s'ha tornat a "abocar" per acompanyar les víctimes i els seus familiars, quan han homenatjat a la Rambla les persones que van perdre la vida en els atemptats. "La gent espontàniament els aplaudia, volia demostrar el seu afecte i incorporar-los com a barcelonins". "Ho vam veure fa un any i ho hem tornat a veure ara: Una ciutadania que no té por, que el que vol és col·laboració, que ens entenem; un sentiment de germanor que s'estén als que ens van visitar i que van perdre la vida", ha assenyalat. Bosch ha destacat com algunes víctimes han explicat que els ha costat molt venir aquest divendres a Barcelona i a la Rambla, però que volien retre homenatge als seus familiars. "Hem d'estar amb ells i donar-los aquest missatge de solidaritat, d'una ciutat de pau i que acull a tothom amb bona voluntat". Boch ha insistit que "avui és el dia per centrar-se en les víctimes i els familias", quan se li ha preguntat per si compartia el contingut d'un tuit del diputat d'ERC al Parlament Gerard Gómez en què assenyala que "l'únic que ha trencat el silenci d'homenatge a les víctimes" han estat les proclames a favor del Rei.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.