directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 17 de setembre de 2018 15:43 h

Carrizosa insta la fiscalia a investigar si s'ha evitat el dret a manifestació amb el consentiment de Buch

El portaveu de Cs avisa el conseller de l'Interior que està traspassant "línies vermelles" com ja va fer Forn

ACN Barcelona.-El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, creu que la fiscalia hauria d'obrir diligències per aclarir si aquest diumenge s'ha evitat el dret a manifestació de l'associació 'Hablamos espanyol' amb el consentiment del conseller de l'Interior, Miquel Buch. En roda de premsa des de la seu del partit a Barcelona, Carrizosa ha demanat a Buch que "es comporti com el cap de la policia d'un govern democràtic i no com un membre d'un CDR". I és que segons Carrizosa, els CDR van actuar aquest diumenge de la mà del conseller de l'Interior. El portaveu de Cs denuncia que Buch està traspassant "línies vermelles" i que està seguint el camí del seu antecessor Joaquim Forn, que és a la presó de Lledoners. En aquest sentit, ha avisat que pot incorre en "conductes antijurídiques" en considerar que "obstaculitzar" un dret fonamental com el de manifestació és delicte.

Carrizosa ha considerat que Buch està emulant el seu antecessor amb "molta temeritat" i l'ha avisat que els polítics no són impunes. "Si persisteix per la via de la limitació dels drets està començant a trepitjar línies vermelles com ho va fer el seu predecessor", ha afirmat.A banda, també ha demanat la compareixença del conseller d'Interior al Parlament per explicar què va passar aquest diumenge. La manifestació convocada per 'Hablamos espanyol' no va acabar a la plaça Sant Jaume per la presencia d'unes 1.500 persones que es trobaven a la plaça convocats per diversos Comitès de Defensa de la República en suport als participants de l'acampada per la llibertat.Carrizosa vol que Buch expliqui si van identificar les persones que estaven a Sant Jaume i ha insistit que obstaculitzar un dret fonamental és delicte. Segons el portaveu del partit, els Mossos van evitar que s'arribés a les mans per "l'agressivitat" dels manifestants convocats pels CDR. A més, ha retret a Buch que no es desallotgés a les persones acampades a la plaça de Sant Jaume.Carrizosa també ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no hagi fet referència a la manifestació de diumenge i ho ha atribuït al fet que sigui "ostatge" dels "pactes secrets" amb els partits independentistes. És una mostra més, segons el portaveu parlamentari, de la "inacció" del govern de Sánchez davant el que considera "atropellaments" de la meitat de la població catalana.Un grup de voluntaris de Cs neteja les pintades a casa de LlarenaEl portaveu de Cs al Parlament també ha explicat que aquest cap de setmana un grup de voluntaris del partit ha netejat les pintades que havien fet "comandos separatistes" a la casa del jutge Pablo Llarena de Das, a la Cerdanya. Carrizosa ha acusat Sánchez de deixar els ciutadans "indefensos".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.