directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 17 de setembre de 2018 16:06 h

La Guàrdia Urbana de Badalona exigeix incrementar la seguretat a la comissaria per evitar un episodi com el de Cornellà

El cos denuncia que la tanca d'accés al recinte porta anys sense funcionar i que la zona d'atenció al públic manca de mampara de protecció, entre d'altres deficiències

ACN Badalona.-La Guàrdia Urbana de Badalona exigeix al govern local un pla per millorar la seguretat a la comissaria municipal. El cos denuncia que la prefectura es va construir als anys 80 i que les mesures de seguretat "no estan adaptades a les necessitats d'avui dia". El portaveu del Sindicat de Funcionaris de Policia de l'Ajuntament de Badalona, Óscar Parada, alerta que "els cossos policials han esdevingut objectius terroristes" i indica que un episodi com el de Cornellà "podria passar més fàcilment a la comissaria de Badalona". En aquest sentit explica que la tanca exterior que hauria de moderar l'entrada de vehicles al recinte "està espatllada des de fa anys", que la porta de l'espai on hi ha l'aparcament dels vehicles policials "també porta mesos trencada", i que l'àrea d'atenció al públic no disposa de mampara de vidre per protegir els agents. El govern municipal afirma que es conscient de les deficiències que pateix el cos i afirma que està treballant per resoldre-les "en les properes setmanes".

La comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona es troba al parc Turó d'en Caritg de la localitat, un espai "molt transitat" i on segons el cos policial "hi pot accedir qualsevol persona fàcilment". El portaveu del Sindicat de Funcionaris de Policia de l'Ajuntament de Badalona, Óscar Parada, explica que fa anys que fan crides perquè la situació es resolgui. "Tothom té bones paraules perquè ningú assumeix la responsabilitat de solucionar aquestes mancances", comenta. En aquesta línia demana que s'ampliï el cos, que actualment compta amb prop de 260 agents i que fa vuit anys disposava de 300 efectius. També revela que tenen problemes greus en el subministrament de roba. "No tenim per reposar, portem més de quatre anys sense renovar cap peça", lamenta. Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Badalona, Jordi Subirana, afirma que el govern local és "conscient" que el cos té una sèrie de "deficiències" que cal resoldre i indica que estan treballant en aquesta direcció. "Hi ha manteniments que no s'han fet i intentarem reparar tot allò que no està bé en les properes setmanes", s'ha compromès el tinent d'alcalde que demana "no fer alarmisme" i "posar les eines perquè això no passi".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.