directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 19:12 h

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa exigeix més pressupost a Ensenyament

Sindicats, estudiants i famílies consideren insuficient l'augment de plantilles tenint en compte el creixement de l'alumnat

ACN Barcelona.-La plataforma del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ha exigit aquest dijous un ''creixement sostingut'' del pressupost educatiu que permeti atendre tot l'alumnat. Consideren que en els darrers 8 anys s'ha reduït la inversió del sistema educatiu en un 10% i que a la vegada, el nombre d'alumnes del sistema s'ha incrementat també un 10%. Pel MUCE, el Departament només ha incrementat la partida pressupostària dels concerts educatius. Per aquest motiu, el MUCE denuncia que l'increment de plantilla és ''insuficient'' i s'ha provocat la ''massificació'' d'alumat a les aules especialment a la secundària obligatòria.

Des del MUCE també es denuncia una manca de planificació de places publiques que puguin donar resposta a les necessitats d'escolarització i la tendència de les famílies que és escollir escola pública, ja que consideren que el Govern tanca grups de P3 i crea places d'ESO molt per sota de la demanda, mentre sobreplanifica l'oferta de places privades concertades. Des del Marc Unitari de la Comunitat Educativa es recorda que hi ha més de 1.000 aules prefabricades, una xifra que es manté des del 2008 i la tendència serà augmentar degut a ¡increment d'alumnes a secundària els propers anys. Paral·lelament, el MUCE recorda que els darrers anys s'han deteriorat les condicions de treball dels empleats de l'educació, és a dir, en aspectes com ara l'horari lectiu, les ràtios i la precarització de la feina. Segregació escolarDes del MUCE, es considera que la política educativa no ha corregit la segregació escolar, sinó que ha fomentat l'aposta per l'educació concertada en detriment de l'educació pública, en permetre el dret de l'elecció de centre, tant a la pública com a la concertada, que genera, denuncia el MUCE, competència entre famílies i ''mercantilitza'' l'educació pública sotmetent-la a la llei de l'oferta i la demanda. Pel MUCE també genera incertesa l'aplicació del Decret de l'escola inclusiva, i critiquen que no s'ha fet esforç pressupostari per garantir aquesta aplicació, ni per canviar la visió assistencialista que consideren que té Catalunya envers les Necessitats Educatives Específiques. En la roda de premsa d'aquest dijous, el MUCE també ha volgut mostrar el suport al es persones docents que han patit denúncies d'adoctrinament i han tornat a fer una crida per preservar l'escola com ''espai de convivència i cohesió, de respecte dels principis democràtics i de pluralitat ideològica i no partidista''.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.