directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 11 d'octubre de 2018 13:25 h

El Parlament insta el Govern a elevar la despesa de Salut fins als 1.500 euros l’any per persona

La pèrdua de la majoria independentista permet que prosperi aquest punt de la moció presentada pel PSC

ACN Barcelona.-El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció sobre política sanitària que insta el Govern a recuperar, en el termini de dos anys, una despesa per càpita de 1.500 euros l’any. Aquest punt de la moció presentada pel PSC, que demana un pla plurianual per garantir la “recuperació” pressupostària a nivells del 2010, ha prosperat malgrat el vot contrari d’ERC i Junts x Cat, que després de perdre la majoria parlamentària no ha sumat els vots suficients per frenar-lo. D’altra banda, la cambra ha aprovat instar el Govern a donar “compliment immediat” a una moció anteriorment aprovada que demana a l’executiu garantir els temps d’espera de referència i establir un termini màxim de 48 hores per a l’atenció en les consultes programades d’atenció primària, entre altres.

La pèrdua de la majoria parlamentària sobiranista ha facilitat l’aprovació d’un dels punts de la moció del PSC sobre política sanitària, el que insta el Govern a elaborar un pa plurianual d’escenaris pressupostaris “per garantir la recuperació pressupostària” i assolir en el termini de dos anys una despesa per càpita de 1.500 euros l’any. La moció ha rebut 65 vots a favor (PSC-Units, Cs, CatECP, PPC i un diputat d’ERC –per error-), 59 en contra de Junts per Catalunya i ERC i 4 abstencions de la CUP. Els grups que donen suport al Govern també han votat (i han perdut) contra el punt 6 de la moció, que en aquest cas ha tingut el vot favorable de la resta de la cambra incloent-hi la CUP. En aquest cas, el text aprovat insta l’executiu a donar “compliment immediat” de la Moció 2\/XI del Parlament, referit a les llistes d’espera. Entre altres, demana garantir el compliment dels temps de referència a tot el territori i fer un reglament que estableixi que els terminis de referència siguin de “màxims de garantia”, que s’estableixi un termini garantit de 48 hores per a l’atenció en les consultes programades d’atenció primària, o que s’estableixi també un termini de 48 hores per a tot el procés diagnòstic que condueix a la determinació de l’actuació pertinent a les persones ateses en un servei d’urgència. ERC, Junts x Cat i la CUP s’han abstingut en la votació del punt que reclama al Govern elaborar un nou Mapa Sanitari del país comptant amb la participació dels ajuntaments, les entitats locals, Col·legis Professionals, associacions, sindicats i representants dels malalts. El punt s’ha aprovat amb els vots favorables de PSC, Cs, CatECP i PPC. Tots els grups de la cambra a excepció de la CUP, que s’ha abstingut, han aprovat instar el Govern a presentar davant la Comissió de Salut i en el termini de tres mesos una “anàlisi” sobre els efectes de les retallades en l’evolució pressupostària i de la contractació pel que fa a les diferents línies de serveis assistencials.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.