directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 23 d'octubre de 2018 17:17 h

La CUP veu "inconsistent" el consell per al Fòrum Cívic i avisa que un procés constituent requereix una "ruptura" prèvia

Sànchez insisteix en el 'no' dels cupaires a participar-hi: "No podem avalar espais que pugin desgastar un projecte rigorós com el procés constituent"

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha assenyalat la "inconsistència" de la proposta sobre el consell assessor que ha d'impulsar el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, que han presentat aquest dimarts al Palau de la Generalitat el president Quim Torra i qui liderarà aquest òrgan, l'exdiputat Lluís Llach. "No podem avalar fer espais que puguin desgastar un projecte tant rigorós com un procés constituent; no val la pena posar expectatives en quelcom que realment no pugui avançar", ha afirmat en roda de premsa des del Parlament. En aquest sentit s'ha tornat a desmarcar d'una iniciativa "en el pla simbòlic", que no impliqui "desobediència civil i un nou front a l'Estat". I ha advertit així JxCat i ERC que les proposta constituent requereix "una fase prèvia de culminar la ruptura", ha resolt Sànchez.

En aquest sentit, ha afirmat que els cupaires són partidaris d'un procés constituent –"s'haurà de dur a terme en algun moment"- que tingui caràcter "vinculant" i que neixi de la participació ciutadana. "Si veiem estratègia de reculada i acatament, no veiem estratègia de ruptura i trencament; qualsevol espai amb contingut simbòlic amb lògica de república o procés constituent no tindrà sentit si no culminem la fase anterior destituent", ha reblat Sànchez després que els cupaires ja advertissin que no hi participarien, tampoc al Consell de la República. De fet, també ha estat crítica amb la reunió de presentació d'aquest dilluns a Bèlgica d'aquest ens, ja que ha constat falta de "versemblança" per fer-ne un "espai de contrapoder". "Pensem que podria ser una forma d'intentar camuflar l'estratègica d'acatament autonòmic a nivell intern", ha resolt Sànchez. En aquest sentit, i en línia amb el que van apuntar ja el cap de setmana després del Consell Polític la seva estratègia passa ara per la "ruptura democràtica" i impulsar un nou cicle de mobilització. "Abandonar l'imaginari de 'fer república' per 'fer ruptura'", ha resolt.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.