directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 17:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 1 de novembre de 2018 13:44 h

Fernández Díaz denuncia que Barcelona manté les taxes de cementiris "al màxim"

El PP assegura l'empresa municipal que els gestiona té "beneficis milionaris" que s'haurien d'invertir en millorar les instal·lacions

ACN Barcelona.-El president del Grup Popular a l'Ajuntament Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat aquest dijous que el consistori mantingui les taxes de cementiris "al màxim" tot i que, segons els populars, l'empresa municipal que gestiona els nou cementiris de la ciutat acumula 20,7 milions d'euros de beneficis en deu anys. Fernández Díaz ha lamentat la "hipocresia" del govern municipal que vol promoure una funerària pública per abaratir enterraments, "mentre l'empresa municipal de Cementiris obté beneficis milionaris". Al seu torn, el portaveu del grup municipal, Javier Mulleras, ha opinat que "s'hauria d'haver invertit aquest beneficis" a millorar instal·lacions per evitar problemes, com l'ensorrament de 144 sepultures a Montjuïc.

Segons el PP, el govern d'Ada Colau estudia canviar l'ordenança per poder aprovar per decret pujades de les taxes d'incineració. Una política que, pel PP, demostraria "l'afany recaptatori" del govern de BComú , ja que en el 2018 a Barcelona hi ha més incineracions que enterraments tradicionals.Així, Mulleras ha explicat que l'aprovació de les taxes d'incineració ara per ara requereixen d'un acord de la majoria del plenari municipal, on BComú governa en minoria. "Per això (l'alcaldessa Ada) Colau no ha tingut la capacitat de pujar-ho fins ara" i ha assegurat: "que els pressupostos de 2019 obren la porta a poder fer-ho a cop de decret, burlant la majoria política necessària actualment ".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.