directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 01:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 1 de novembre de 2018 17:56 h

Junqueras descarta un gest de la Fiscalia i insisteix en vincular els pressupostos i una rebaixa de penes

"Suposo que tothom entén que si allargues la mà no esperen que te la mosseguin", argumenta

ACN Barcelona.-El líder d'ERC pres a Lledoners, Oriol Junqueras, descarta que hi hagi un gest de la Fiscalia i prefereix no tenir esperances perquè fins ara sempre han optat per la "solució més dura". En una entrevista que publica el diari 'El País', Junqueras ha insistit en vincular la negociació dels pressupostos de l'Estat amb una rebaixa de les penes. "Suposo que tothom entén que si allargues la mà no esperes que te la mosseguin. Com expliquem que ens demanen centenars d'anys de presó i a la vegada una benedicció al mateix govern?", ha preguntat. Aquest divendres tant la Fiscalia General de l'Estat com l'Advocacia General de l'Estat presentaran els escrits d'acusació.

Junqueras no espera cap gest per part del govern de Pedro Sánchez que contribueixi a rebaixar l'acusació de rebel·lió que la Fiscalia demana per a ell i per a la resta de líders independentistes a la presó. A més, el líder dels republicans critica durament el sistema judicial. "Donem per segur que no tindrem un judici just perquè tampoc hem tingut una instrucció justa, però tampoc donarem per feta la condemna", afegeix.Així mateix, Junqueras considera que el seu empresonament "contribueix a construir majories amplies i transversals" per fer "inevitable" un acord entre totes les parts i insisteix que mai renunciarà al diàleg. Preguntat sobre si acatarà una sentència condemnatòria, Junqueras respon que en el seu 0cas no té sentit què significa acatar i ha recordat que està a la presó, ho accepti o no, i per molt que sigui "profundament injust". Sigui com sigui, Junqueras creu que la causa acabarà al Tribunal Europeu.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.