directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 21:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 1 de novembre de 2018 19:31 h

Alamany demana unitat contra la "repressió" de l'Estat de cara al judici "ignominiós" als presos

David Fernàndez fa una crida a omplir els carrers per buidar les presons en l'acte de la plataforma 'Free Junqueras' des de Lledoners

ACN Sant Joan de Vilatorrada.-La diputada del grup parlamentari de CatECP Elisenda Alamany ha intervingut a l'acte de la plataforma 'Free Junqueras' -amb el suport d'ERC-, aquest dijous a la tarda a l'esplanada de Lledoners, al costat del centre penitenciari. L'exportaveu de CatECP ha demanat unitat contra la "repressió" de l'Estat de cara al judici "ignominiós" als presos, un any després de l'empresonament del president d'ERC, Oriol Junqueras, i l'exconseller Quim Forn. L'exdiputat de la CUP David Fernàndez també ha pujat a l'escenari on, després d'una actuació musical amb Lluís Llach, ha fet una crida a omplir els carrers per buidar les presons.

Alamany, aclamada pel públic republicà, també ha dit que tant els polítics com la societat han d'estar ara "a l'altura" per respondre amb "dignitat i compromís i sense dubtar" contra la "repressió de l'Estat". L'exportaveu dels comuns al Parlament també ha recordat que el rei espanyol, Felip VI, "que no és per a res rei de Catalunya", va llançar un "'a por ellos'" amb el seu discurs del 3 d'octubre.Al seu torn, Fernàndez ha dit que, si l'1-O va ser un dia que "durarà anys" -seguint la cançó d'Ovidi Montllor-, el dia que els presos surtin de les presons "no s'acabarà mai". Al principi de l'acte, l'exdiputat de la CUP ha llegit el fragment d'una carta que han entregat tots els "presos polítics" de Lledoners a un pres comú que ha obtingut un permís de dues nits fora del centre penitenciari. Al text, els empresonats han agraït les nombroses concentracions i mobilitzacions a prop de la presó: "Us sentim, us escoltem, us veiem i ens emocionem". "Ens en sortirem perquè és impossible empresonar la voluntat democràtica d'un poble", afegeix la carta.L'acte realitzat davant de la presó de Lledoners, coordinat per la plataforma 'Free Junqueras' amb el suport d'ERC, ha aplegat més de 15.000 persones segons l'organització, coincidint amb el primer any d'empresonament del president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i de l'exconseller Joaquim Forn. A l'acte també hi han assistit la diputada de JxCat i membre de la Crida Aurora Madaula, i la dirigent del Secretariat de la CUP Maria Ballester, a més de l'exparlamentari de CSQP Albano Dante Fachin.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.